НОВИНИ ПЛЮС

18.07.2014

Яценюк — за переговори у «женевському форматі»

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк наголошує на необхідності проведення переговорів iз врегулювання конфлікту на сході України в рамках Європейського Союзу, США, Росії та України. Про це він сказав у четвер, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів. «Що стосується подальшого формату переговорів, я був і залишаюся прихильником переговорів винятково в «женевському форматі», який передбачає чотиристоронні переговори на рівні Європейського Союзу, США, Росії та України», — зазначив Яценюк. «Володимире Володимировичу, необхідно припиняти війну, необхідно припиняти підтримувати бандитів, сепаратистів, треба вже припиняти будувати велику Росію за рахунок України, а то Україна збережеться, а великої Росії так і не буде», — риторично звернувся Яценюк до Путіна.

Заступником Кличка став забудовник

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко вніс до Кабінету Міністрів подання на призначення забудовника Ігоря Ніконова своїм першим заступником. Про це повідомило джерело «Української правди» у Київській адміністрації. Сам Ніконов підтвердив «УП», що таке подання дійсно мало місце. Ніконова вважають бізнес-партнером родини Леоніда Черновецького та Дмитра Фірташа. Він керує групою «К.А.Н. Девелопмент», яка збудувала низку житлових комплексів у столиці. Зокрема, Diamond Hill, «Паркове містечко», ТРЦ Ocean Plaza, «Комфорт Таун», Arena City, офісний центр «Парус» та інші. Нагадаємо, що раніше Кличко визнав роботу виконавчого органу Київради незадовільною та закликав некомпетентних керівників скласти повноваження.

«УДАР» лідирує у симпатіях киян?

Соціологи з компанії Research & Branding Group повідомили нові дані соцопитувань, які виявилися несподіваними для тих, хто вже звик вважати потенційним переможцем парламентських перегонів Радикальну партію Ляшка. Щоправда, йдеться лише про Київ. Жителі столиці відповіли на запитання соціологів, і з’ясувалося, що серед претендентів на перемогу — три основних кандидати. По-перше, це партія мера Києва Віталія Кличка «УДАР», що, за попередніми даними, набрала б близько 20%. На другому місці опинилася Радикальна партія Олега Ляшка з 11,5 %. Третє місце зайняла б ВО «Батьківщина», маючи попередньо 8% підтримки. Але слід зазначити, що більшість киян ще не визначилася зі своїм вибором. Майже 35 відсотків респондентів не змогли відповісти, за кого б вони віддали свій голос.