«Бєс» поплутав

18.07.2014

Чомусь не відразу, але за певний час МВС таки підтвердило замах на голову відомства Арсена Авакова. Рада Нацбезпеки від коментарів на цю тему ухилилася — спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко зазначив, що в нього «немає подробиць» iз приводу цього інциденту. Інформацію натомість поширювала прес-служба МВС, зазначаючи, що «замах було скоєно», але зараз з «Арсеном Борисовичем усе в порядку». І ось нарешті –—офіційне підтвердження.

Замах на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова планував вчинити терорист Ігор Безлер (Бєс) зі своїми диверсійно-розвідувальними групами. Про це повідомив на брифінгу радник голови МВС Зорян Шкіряк. «Його (Безлера) диверсійно-розвідувальні групи планували вчинити вбивство кількома способами: шляхом організації засідки на кортеж міністра, шляхом закладення фугасів, а також шляхом вчинення теракту в приміщенні чи на вулиці, де міг перебувати Аваков, і шляхом убивства його зі снайперської зброї», — зазначив Шкіряк.

Однак усе обійшлося i терористи пошилися в дурні. «Спецслужбам вдалося затримати дві диверсійні групи Безлера, при цьому керівник однієї з них, громадянин К., при затриманні вчинив спротив і був знищений. Інших членiв двох диверсійних груп було затримано, з ними зараз проводять слідчі дії», — описав ситуацію Шкіряк. Він додав, що затримані групи належать до так званих «п’ятірок Бєса», які й раніше займалися диверсійно-підривною роботою.