Футбольний «джекпот»

15.07.2014

Такого карколомного результату, який висвітлювався на табло по завершенні півфінального матчу чемпіонату світу з футболу-2014 між збірними Бразилії та Німеччини, не очікував ніхто. Навіть найзапекліші вболівальники німецької команди навряд чи сподівалися на те, що їхні улюбленці переможуть господарів турніру з таким розгромним результатом. Букмекери взагалі схилялися до того, що у фінал вийдуть бразильці, хоча коефіцієнти на перемогу обох команд були приблизно однаковими.

Проте, як виявилося, відчайдухи, які ризикнули зробити ставку на неймовірний (здавалося б) результат 7:1 на користь європейської збірної, таки існують. У відомій ірландській букмекерській конторі Paddy Power таких нарахували аж четверо. Щоправда, йшлося переважно про гравців, які «на всякий випадок» ставлять багато ставок на найрізноманітніші результати, сподіваючись, що хоч якийсь із прогнозів виявиться правильним. Найбільша ставка на перемогу Німеччини з рахунком 7:1 становила 5 фунтів, гравець отримав 2500 фунтів виграшу.

Ще один невідомий прогнозист збагатився одразу на 46 380 доларів, поставивши двадцятку на 7:1 з умовою, що один із голів заб’є німець Самі Хедіра (це збільшило суму ставки у 2319 разів).

Але найбільшим щасливчиком виявився 45-річний уболівальник із Бельгії. Напившись «до чортиків» у компанії друзів, він посперечався, що німці виграють у бразильців із таким, здавалося б, неймовірним результатом. І щоб не бути голослівним, сміливо поставив на 7:1 одразу 600 євро. Згодом в інтерв’ю газеті Algemeen Dagblad чоловік зізнався, що на тверезу голову нізащо б не вчинив такого шаленства. Але цього разу спожиті декалітри пива були на щастя: завдяки коефіцієнту 2100 на ранок після матчу бельгієць прокинувся мільйонером — його виграш становить майже 1,3 мільйона євро.