ХРОНІКА

10.07.2014

Футбол

Як повідомив генеральний директор «Зорі» Сергій Рафаїлов, свій перший домашній матч у Лізі Європи (в рамках другого кваліфікаційного раунду) луганчани проведуть на «Оболонь Арені» в Києві. Водночас домашні матчі прем’єр-ліги «Зоря» планує грати на запорізькій «Славутич Арені».

* * *

Спаринги. «Іллічівець» — «Драговоляц» (Хорватія) — 3:1 (Тотовицький, Фатьянов), «Металіст» — «Уніон» (Німеччина) — 3:3 (Кулаков, Гоменюк, Шав’єр), «Шахтар» — «Ле Монт» (Швейцарія) — 2:1 (Ісмаїлі, Ракицький), «Зоря» — «Вардар» (Македонія) — 3:1 (Любенович, Будківський).

Плавання

Дарина Зевіна завоювала повний комплект медалей в плаванні на спині на відкритому чемпіонаті Франції. Киянка стала чемпіонкою на 100 м. На 50 м вона виграла «срібло», а на 200 м — фінішувала третьою.

Олімпізм

Днями українські ЗМІ облетіла сенсаційна інформація про те, що неодноразова призерка Олімпійських ігор байдарочниця Інна Осипенко-Радомська планує змінити громадянство й переїхати з України до Азербайджану. Мовляв, через відсутність належної фінансової підтримки від держави спортсменка та її тренер-чоловік змушені шукати кращої долі. Однак, як заявила в інтерв’ю газеті «Сєгодня» сама спортсменка, наразі вона залишається в лавах національної олімпійської збірної, проте й справді має величезну кількість пропозицій щодо переїзду. «Поки що я нікуди не переходжу й сподіваюся, що все зміниться на краще. Але ми вже півроку не отримуємо фінансування на підготовку. У мене просто закінчилися кошти», — зазначила Осипенко-Радомська.