ХРОНІКА

09.07.2014

Баскетбол

Замість латвійця Айнарса Багатскіса, який припинив свою співпрацю з «Будівельником», наставником українського чемпіона став Віталій Черній. У минулому сезоні він тренував інший столичний клуб — «Київ».

Футбол

Як повідомляє офіційний сайт «Шахтаря», хорватський нападник Едуардо припиняє свою співпрацю з «гірниками». Про своє рішення залишити Донецьк після чотирьох сезонів співпраці футболіст повідомив у письмовій формі. Наразі ж Едуардо перебуває на батьківщині, в Бразилії, де й може продовжити свою кар’єру.

Повідомляється, що інтерес до 31-річного футболіста проявляє «Фламенго».

* * *

Француз Бенуа Тремулінас, який має довгостроковий контракт із київським «Динамо», повернувся в розташування клубу. Останні півроку він провів в оренді, в «Сент-Етьєні».

* * *

На 89-му році пішов з життя легендарний форвард мадридського «Реалу» Альфредо Ді Стефано. У день свого народження (4 липня) він переніс серцевий напад, після чого кілька днів знаходився в стані штучної коми. Утім врятувати життя Ді Стефано не змогли.

* * *

ФІФА не буде жодним чином карати захисника збірної Колумбії Суньїгу, який завдав у чвертьфіналі бразильцеві Неймару важкої травми хребта, через що той пропустить кінцівку «мундіалю». Вочевидь функціонери розцінили удар коліном у спину, від якого зламався хребець, як ігровий епізод.

* * *

Спаринги. «Металург» (З) — «Работнічки» (Македонія) — 1:1 (Прийомов), «Карпати» — «Славія» (Болгарія) — 0:0.

Хокей

Найближчим часом керівництво Федерації хокею України буде змушене зайнятися пошуками нового наставника для національної збірної. Адже, як заявив у інтерв’ю виданню «Спорт-Експрес» нинішній очільник «синьо-жовтих», росіянин Андрій Назаров, він майже узгодив деталі свого контракту зі збірною Казахстану.