У пошуках цвіту папороті

У пошуках цвіту папороті

Ніч iз 6 на 7 липня — чарiвна. Багаття до неба, юнаки і дівчата у вишиванках і вінках стрибають через полум’я. Хтось ворожить на вінках і травах. Пісні, хороводи і кульмінація — пошуки заповітного цвіту папороті. З року в рік свято Купала не втрачає своєї популярності.

Ефект Фенікса

Ефект Фенікса

Після відступу бойовиків вулиці Слов’янська та інших міст Донецької та Луганської областей перетворилися на повоєнні пустки. Вже п’ятого липня Президент України доручив надати невідкладну гуманітарну допомогу їх жителям.

Перелом на Купала

Перелом на Купала

Ще минулої п’ятниці по обіді секретар РНБО Андрій Парубій доповідав, що українські сили АТО контролюють дві третини території Донецької та Луганської областей: 23 iз 36 районів. Але вже за добу ця інформація застаріла. Під вечір того ж дня українська армія звільнила стратегічно важливе селище Миколаївка у передмісті Слов’янська.

Майже патрiарх

Майже патрiарх

Можливо, з часом його буде визнано святим. Витримати заради Істини стільки незримого напозір тиску, спроб підкупу і наклепів, при цьому тяжко хворіючи фізично, — і все ж зберегти свою церкву загалом українською — на це потрібні неабиякі духовні сили. Предстоятель Української православної церкви Московського патрiархату блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) помер 5 липня, на 79-му році життя, після тривалої тяжкої хвороби.

Всі статті рубрики