ХРОНІКА

03.07.2014

Визнання

Найкращою спортсменкою червня Національний олімпійський комітет назвав фехтувальницю Ольгу Харлан, яка на чемпіонаті Європи в Страсбурзі виборола індивідуальне «золото» та командну «бронзу». Відзначимо, що 23-річна миколаївка вже ввосьме здобуває даний титул. Особистого ж наставника іменитої шаблістки — Артема Скорохода — визнано найкращим тренером місяця.

Футбол

Попри невиразний виступ на чемпіонаті світу, форвард збірної Іспанії Дієго Коста підписав контракт з клубом «топ» рівня — лондонським «Челсі». Уже екс-нападник мадридського «Атлетико» обійшовся «аристократам» у 30 мільйонів фунтів.

Зазначимо, що, за повідомленнями англійських ЗМІ, лондонці також виказують інтерес щодо атакувального півзахисника київського «Динамо» Андрія Ярмоленка. Водночас на талановитого українського вінгера претендує й італійська «Рома», яка начебто готова запропонувала столичному клубу 15 мільйонів євро.

* * *

На засіданні Комітету національних збірних команд ФФУ було прийнято рішення про дату й місце проведення товариського матчу між збірними України та Парагваю. Своїх південноамериканських візаві «синьо-жовті» приймуть 3 вересня на НСК «Олімпійський».

Баскетбол

Розірвавши контракт з київським «Будівельником», латвієць Айнарс Багатскіс перебрався до Росії, де працюватиме з БК «Нижній Новгород».