Агресора «переїхали» мотоциклом

27.06.2014
Агресора «переїхали» мотоциклом

Цього року чемпіонат Європи з мотоболудо Росії не приїде. (з сайта sport.pl.ua.)

Упертість, з якою Кремль не полишає спроб дестабілізувати ситуацію на сході й півдні України, не залишає поміркованій Європі іншого виходу, ніж застосування секторальних санкцій проти нашого північного сусіда. Як і попереджали європейці, блокувати найважливіші галузі, зокрема енергетичну, вони будуть в останню чергу. А серед перших під «санкційний» удар потрапила спортивна галузь.

Тут теж почали не з найбільш чутливої сфери. Але якщо Росія не зупиниться, то, не виключено, що після скасованого чемпіонату Європи з мотоболу під удар можуть потрапити й значно рейтинговіші змагання, як-то чемпіонат світу-2015 із водних видів спорту в Казані, ЧС-2016 iз хокею, який мають прийняти Москва та Санкт-Петербург, а там і Кубок світу-2018 iз футболу.

Хай там як, а наразі росіяни втратили мотобольну першість континенту, яку мав приймати Тихорецьк у Краснодарському краї. Одним із учасників цього турніру мала бути збірна України, проте наші хлопці першими відмовилися їхати на турнір до країни-агресорки.

Отримавши відмову «синьо-жовтих», президент мотобольної федерації Росії Валерій Мосін заявив, що відсутність українців на турнірі нібито пов’язана лише з внутрішніми проблемами та конфліктами нашого мотоболу, які виникли внаслідок створення трьох паралельних профільних федерацій.

Однак після того як до Росії відмовилися їхати литовці, французи та голландці, думається, в пана Мосіна настало протверезіння. Втративши значну частину учасників ЧЄ через їхній політичний демарш, Мотоциклетній федерації Європи не залишалося нічого іншого, як офіційно скасувати турнір у Тихорецьку.

Існує ймовірність, що Росія зможе прийняти єврофорум мотоболістів наступного року, проте головною умовою для втілення такого рішення є деескалація та мирне вирішення проблеми на Донбасі.