ХРОНІКА

25.06.2014

Баскетбол

Жінки. Відбірковий турнір ЧЄ-2015. Група D. Україна — Чорногорія — 75:71 (16:18, 19:11, 20:16, 20:26; Курасова (18 + 7 підбирань), Ягупова (14 + 10 підбирань)), Німеччина — Фінляндія — 84:79.

Турнірне становище: Україна — 5 перемог / 0 поразок, Чорногорія — 4/1, Німеччина — 1/4, Фінляндія — 0/5.

Жіноча збірна України достроково кваліфікувалася на Євро-2015, яке пройде в Румунії та Угорщині.

Футбол

Досі немає узгодженого рішення щодо кількісного складу української прем’єр-ліги на наступний сезон. Хоча керівники клубів нібито зійшлися на цифрі 16, віце-президент ФФУ Анатолій Попов повідомляє про організаційні проблеми з заповненням усіх 16 позицій. Два місця, звільнені «Арсеналом» і «Таврією», поки що погодилася заповнити лише одна команда — «Олімпік» (Донецьк), переможець турніру в першій лізі. Атестати отримали також «Олександрія» і «Сталь» (Алчевськ), однак олександрійці від елітного дивізіону відмовилися. «А від алчевців чекаємо лист, у якому вони підтвердять або відмовляться від прем’єр-ліги», — розповів Попов. При цьому «ще не повністю закрите питання з «Севастополем» — головний інвестор клубу попросив два дні, щоб знайти можливі варіанти вирішення питання своєї участі в УПЛ».

Крім того, про бажання грати у «вишці» заявляла чернігівська «Десна» (черверте місце в першій лізі).

* * *

Бразильський півзахисник «Шахтаря» Дуглас Коста не прибув на підготовчий збір команди в Австрію — він має намір достроково розірвати контракт із «гірниками» та перейти в італійську «Рому».

Аргентинський півзахисник «Металіста» Хосе Соса у свою чергу не планує повертатися в Харків. Клуб погоджується відпустити хавбека в «Атлетико», де він досі грав в оренді, тільки якщо «матрацники» заплатять за нього 10 млн. євро. Натомість чемпіони Іспанії торгуються за вдвічі меншу суму або просять про ще один сезон оренди Соси.

Президент «Динамо» Ігор Суркіс заявив, що посилення київської команди буде проходити за рахунок своїх же футболістів, які зараз виступають у оренді. «Треба думати не про те, як посилюватися, а зберегти склад», — цитує Суркіса football-ukraine.com.

* * *

Спаринги. «Шахтар» — «Карабах» (Азербайджан) — 2:0 (Феррейра — 2), «Металург» (З) — «Зоря» — 0:2 (Караваєв, Будковський).

Бокс

Восени або взимку може відбутися міні-турнір чемпіонів за різними версіями в напівлегкій вазі за участю Василя Ломаченка. Віце-президент промоутерської компанії Top Rank Карл Моретті повідомив: «У нас є план, який включає Євгена Градовича (IBF), Ніколаса Уолтерса (WBA), Ноніто Донейра (суперчемпіон WBA) та Василя Ломаченка (WBO)».

Шахи

У четвертому турі престижного турніру Гран-прі ФІДЕ, що проходить у Грузії, українка Ганна Музичук поступилася Еліні Даніелян із Вірменії. Після чотирьох турів Музичук з 2 очками ділить з Даніелян 8-9-те місця, а лідирує з 3,5 очками китаянка Хоу Іфань.