У боротьбі за 25 мільйонів

24.06.2014
У боротьбі за 25 мільйонів

Еліна Світоліна. (з сайта zimbio.com.)

Учора на третьому в сезоні турнірі серії «Великого шолома» — Уїмблдоні — почалися матчі основного раунду. Цього року призовий фонд найпрестижніших тенісних змагань на траві зріс іще на 10,8% — до 25 мільйонів фунтів у чоловіків і жінок. Право стартувати в «одиночці» отримали четверо наших співвітчизників. Трьом із них — Олександру Долгополову, Сергію Стаховському та Еліні Світоліній — місце в головній сітці дісталося напряму, завдяки високому рейтингу. Натомість Лесі Цуренко, аби потрапити до когорти 24 «обраних» у своїх розрядах, довелося долати кваліфікаційне сито.

Сіяний під 19-м номером Долгополов учора ввечері вийшов на корт проти австралійця Семюела Грота, 124-го у рейтингу АТР. До здачі цього номера «УМ» до друку встигли зіграти свої матчі Сергій та Еліна. Результати були зовсім не передбачувані. Стах, 90-й у світовому рейтингу, обіграв аргентинця Карлоса Берлока, 43-тю ракетку світу, — 6:3, 6:3, 6:3. А Еліна Світоліна з її 34-м рейтингом поступилася японці Місакі Дої (98) — 4:6, 1:6.

Цуренко, аж 144-та в жіночій табелі про ранги, вступить у боротьбу сьогодні. Її суперниця — 116-та ракетка планети Діна Пфіценмайєр із Німеччини.

Власне, Лесі єдиній із представників вітчизняного тенісу вдалося пробитися «до зірок» крізь відбірковий етап Уїмблдону. У фіналі кваліфікації проти чорногорки Данки Ковінич (107) киянка взяла гору з рахунком 7:5, 6:0.

Ще однією представницею України на фінальній стадії відбору була Катерина Козлова. Утім уродженка Миколаєва не знайшла аргументів проти однієї з фавориток кваліфікації, сіяної тут під четвертим номером, Мішель Ларчер де Бріто з Португалії — 3:6, 3:6.

Загалом, нагадаємо, у кваліфікаційній сітці «одиночки» стартували двоє наших чоловіків та восьмеро дівчат. У відборі пар до основи пробилися сестри Людимила й Надія Кіченок, тоді як Юлія Бейгельзімер та полячка Янс-Ігнатік у фіналі відбору зачохлили ракетки.

А ТИМ ЧАСОМ...

Турнір ITF у Монпельє (призовий фонд — 25 тис. дол.). Фінал. Софія Ковалець (Україна, 7) — Костова (Болгарія) — 5:7, 1:6.

* * *

«Ф’ючерс-2» у Петрівському (Київ. обл., 10 тис. дол.). Фінал. Молчанов (Україна, 1) — Манафов (Україна, 2) — 6:1, 2:0, відмова.

* * *

«Челленджер» у Мілані (35 тис. євро). Чвертьфінал. Ріба (Іспанія, 1) — Смирнов (Україна) — 4:6, 6:1, 6:1.