Як врятувати Донбас?

20.06.2014
Після надуспішного проведення Антитерористичної операції у Маріуполі, якою керував лідер Радикальної партії, головний командир батальйону «Україна» Олег Ляшко, стало зрозуміло, що українці можуть перемагати. Якщо справді того хочуть, якщо вірять у свої сили, якщо готуються належним чином. Сьогодні Донбас — наші українські Донеччина та Луганщина — сповнені гарячих точок. У нас є загроза втратити свої землі. Але Ляшко пропонує план дій, щоб зберегти континентальну Україну єдиною і звільнити її від окупантів.

За останніми даними наших спецслужб, у районі Сніжного, Тореза, Дьякового, Дмитрівки, Бірюково, Ровеньків, Свердловська зосереджено до 10 тисяч бойовиків, озброєних найсучаснішою російською технікою. Частина з них — російські найманці, частина — місцеві зрадники.

За даними розвідки, Росія відновила концентрацію військ і техніки (танки, БТР, артсистеми, літаки) на кордонах України з Харківською, Донецькою і Луганською областями. У Ростовській області сформовано «миротворчий» військовий контингент, який, припускають, може висунутися для допомоги терористам на Донеччині. У Білгородській області спостерігається концентрація переодягнених у цивільне російських військових, а також членів добровільних воєнізованих формувань. Треба зважати також на те, що з Донеччини на Харківщину йде зараз чималий потік біженців, серед яких є і терористи. Не виключено, що всі ці люди найближчим часом будуть задіяні у спецоперації з дестабілізації ситуації на Харківщині.

Олег Ляшко впевнений:

— Незважаючи на заяви Путіна і російського МЗС про прагнення до відновлення миру на Донбасі, наш північний сусід, за прикладом Гітлера, говорить одне, а робить протилежне, не припиняючи спроб підірвати Україну зсередини.

На думку Ляшка, треба робити наступне:

1. Не відмовляючись від налагодження переговорного процесу з окупантом, слід пам’ятати, що з нами рахуватимуться тільки тоді, коли ми будемо сильними. Тому в жодному випадку не припиняти антитерористичну операцію, на чому наполягає Москва. Для її ефективного проведення запровадити воєнний стан. Докласти всіх зусиль для реального закриття кордону з Росією, звідки нам експортують терористичну заразу. Жорстко вибивати терористів із захоплених ними наших населених пунктів.

2. Радикально «вичистити» всю міліцію на Донбасі від тих, хто зрадив Присязі й злигався з терористами. Позбавити зрадників пенсій, зарплат і пільг. Сформувати докорінно нову міліцію з учасників АТО. Невідкладно змінити главу МВС Авакова, який виявився слабким для цієї ролі. Радикального реформування і посилення потребує весь силовий блок. На генеральські посади треба ставити капітанів і майорів, які реально воюватимуть. Більшість генералів не здатні до боротьби, у них мізки зайняті лише тим, як украсти на війні.

3. Шкідливими є будь-які розмови про децентралізацію влади в Україні. Дострокові вибори місцевих органів влади на Донбасі, які ініціює Президент, у нинішніх умовах призведуть лише до того, що до влади вже легітимно прийдуть сьогоднішні лідери терористів і сепаратистів.

4. Щодо переговорів із терористами. Треба розуміти, що ми є свідками кримінально-олігархічного бунту мафії на чолі з Януковичем, яка втратила владу внаслідок Революції гідності на Майдані. Сепаратизм — це лише ширма для цього кримінального бунту. У цьому заколоті донецька мафія взяла собі в спільники Росію, зрадивши Україну. Більшість із місцевих мешканців, хто сьогодні взяв зброю, — це наркомани, алкаші, кримінальні елементи. Вони воюють за дозу наркоти і 200 гривень. Тому з ними не переговори треба вести, а жорстко загнати в стійло, звільнивши Донбас від влади криміналу. Для прикладу, у Маріуполі люди дякували Ляшку і його побратимам за зачистку від диверсантів та їхнiх посібників. Так само не можна вести жодних переговорів iз лідерами донецької мафії, які хочуть отримати індульгенцію на подальше панування на Донбасі. Якщо влада з ними спробує домовитися — це означатиме остаточну втрату контролю Києва над Донбасом.

Необхідно також припинити будь-які розмови і дії, спрямовані на розширення статусу російської мови на Донбасі. Їй тут і так нічого не загрожує.

5. Окреме питання — російські ЗМІ, які сьогодні є надзвичайно потужними інструментами в інформаційній війні в Україні. Зверніть увагу: терористи найперше захоплюють телевишки і включають трансляцію російських каналів. Це їхня потужна зброя, тому наше завдання — «вирубити» її за будь-яку ціну.

6. Ми не здолаємо ворога на Донбасі, не вичистивши його з політичної верхівки в Києві. Це «повний абзац», коли в парламенті сидить п’ята колона, яка працює на окупанта. Багато хто з так званих народних депутатів України щотижня літають у Москву, де поливають Україну брудом і підтримують дії загарбників. Тому мають бути невідкладно призначені перевибори парламенту, а ті з державних службовців і політиків, які без санкції української влади зустрічаються з окупантами, мають бути притягнутi до кримінальної відповідальності за зраду. Парламент, який дозволяє терпіти продажних шкур Симоненка, Єфремова, Калєтніка, Олійника і їм подібних, не має права на існування.

Ось такий план Олега Ляшка для Донбасу. Він не претендує на істину в останній інстанції й обіцяє уважно проаналізувати усі пропозиції від громадськості. Але, так чи інакше, від Ляшка ми бачимо реальні дії проти навали терористів на сході і півдні. А від інших?