НОВИНИ ПЛЮС

20.06.2014

Скорботний десант

Тіла загиблих у підбитому терористами над аеропортом Луганська літаку Іл-76 доставили до Дніпропетровська. «Спільними зусиллями керівництва Міноборони, штабу АТО, волонтерів, інших небайдужих людей тіла десантників та льотчиків, загиблих під час авіакатастрофи військово-транспортного літака ВПС ЗС України Іл-76, доставлені до міста Дніпропетровськ. Тут відбудеться процедура ідентифікації військовослужбовців, — повідомив речник АТО Владислав Селезньов. — Згодом відбудеться церемонія поховання загиблих льотчиків та десантників».

Нагадаємо, що на борту літака було 49 осіб: 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців ПДВ з різних регіонів країни. Забрати тіла загиблих iз місця падіння літака вдалося днями після тимчасового перемир’я сил антитерору з бойовиками. Перед цим терористи забрали з місця катастрофи не лише озброєння, а й усе, що вважали цінним.

Спонсори сепаратизму — поза законом

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає кримінальну відповідальність за фінансування сепаратизму. За відповідний закон учора проголосували 238 депутатів.

Законом встановлено кримінальну відповідальність за фінансування дій, вчинених iз метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, захоплення влади, зміни меж території. Відтепер «фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону», буде каратись позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років, iз конфіскацією майна. А за фінансування спроб насильницької зміни влади, повалення конституційного ладу або захоплення державної влади передбачає від п’яти до семи років «колючки» з конфіскацією.

Маскарад від терористів

Поблизу Червонопартизанська на Луганщині бойовики перевдяглися у форму бійців Нацгвардії і «перейшли на сторону Росії», повідомляє речник інформцентру РНБО Володимир Чеповий. За його словами, бойовики на cході «мають плани активізувати диверсійну діяльність, а також скоєння терористичних актів».

«Вони прибувають на БТРах і вантажівками. Ми офіційно заявляємо, що в районі Червонопартизанська немає підрозділів Нацгвардії», — заявив пан Чеповий.