Майже дама

17.06.2014
Майже дама

Анджеліна Джолі.

До численних титулів і звань Анджеліни Джолі додалася надзвичайно почесна відзнака, яку кінозірка отримала з рук самої британської королеви. Єлизавета ІІ присвоїла голлівудській знаменитості почесний титул кавалерственної дами — жіночий аналог лицарського титулу в чоловіків. Щоправда, ставити поперед свого імені-прізвища титул «дама» Енджі не має права, позаяк не є громадянкою Великої Британії або іншої держави Британської Співдружності.

Як повідомляє «Ассошіейтед пресс», таким чином Її Величність відзначила 39-річну актрису й благодійницю за активну участь у глобальній кампанії проти сексуального насильства в зонах військових конфліктів. Власне, саме для участі у конференції, присвяченій цьому питанню, Енджі й прилетіла до Лондона. Підтримав свою «половинку» і Бред Пітт, який супроводжував Джолі.

«Для мене неймовірно важливо отримати нагороду, пов’язану з зовнішньою політикою. Це саме те, чому я хочу присвятити своє життя», — заявила щаслива актриса. До слова, Анджеліна належить до тих голлівудських зірок, яка перейнялася долею України й підтримала її в конфлікті з Росією.

Нагадаємо, що Енджі — не лише актриса, а й спецпосланник Організації Об’єднаних Націй, і в цій ролі часто відвідує зони гуманітарних катастроф та військових конфліктів. У 2011 році Джолі стала режисером драми «У краю крові й меду» — про дівчину, яка стала жертвою сексуального насильства під час Боснійської війни 1992—1995 років.