Чемпіонський захист — справа знайома

03.06.2014
Чемпіонський захист — справа знайома

Футзалісти «Локомотива» без особливих проблем відстояли чемпіонський титул. (з сайта МФК «Локомотив».)

Достатньо було лише одного погляду на підсумкову таблицю регулярного чемпіонату екстраліги, щоб назвати головного фаворита «плей-оф». Здавалося, що, завершивши «регулярку» з 13-очковим гандикапом, «Єнакієвець» так само легко переможе й у медальній гонці. Утім на фініш чемпіонату донбаський колектив прийшов лише четвертим. Після поразки в півфіналі «плей-оф» «Енергії» «Єнакієвець» повністю «розклеївся». Президент клубу, який після того фіаско заявив, що припиняє подальше фінансування команди, хоч і відправив колектив на «бронзову» серію до Черкас, утім своєю категоричною заявою повністю зруйнував бойовий дух колективу, який заввиграшки переміг у регулярній першості. У боротьбі за національну «бронзу» футзалісти з Єнакієва двічі програли івано-франківському «Урагану», якому четвертий сезон поспіль вдалося піднятися на національний п’єдестал. Тоді як для «Єнакієвця», неодноразового бронзового призера ЧУ, мрії про «золото» так і залишаться мріями.

«Вважаю, що мінімальне завдання ми виконали, хоча й хотіли досягти більшого в цьому сезоні», — сказав після завершення чемпіонату наставник франківців Сергій Гупаленко, команда якого в сезоні 2012/2013 років грала у фіналі «плей-оф». Цього ж разу «золото» екстраліги розігрували харківський «Локомотив» та львівська «Енергія». І воно знову дісталося «залізничникам».

Їхні опоненти, залишивши майже всі сили в півфіналі, не змогли на рівних протистояти харків’янам. «Вочевидь «Енергії» зараз не вистачає гравців. Набір виконавців висококласний, але їх небагато», — дав характеристику супернику зі Львова очільник «Локо» Євген Ривкін, який не приховував, що минулорічне чемпіонство було більш емоційним та радісним. Водночас друге поспіль чемпіонство знову дозволить «Локомотиву» зіграти в найпрестижнішому клубному футзальному турнірі Старого світу — Кубку УЄФА. І цей факт неабияк тішить Євгена Ривкіна: «Те, про що мріяв — збулося. Але, зігравши один раз у цьому турнірі, розумієш, до чого потрібно йти, що потрібно робити».

ТАБЛО

Екстраліга. «Плей-оф». Фінал (Черкаси). «Локомотив» — «Енергія» — 5:4 (Білоцерківець, 14; Журба, 17; Шпигар, 20; Струк, 25 (у свої ворота); Д. Сорокін, 38 — Федорченко, 6 (у свої ворота); Павленко, 28, 29; Камеко, 35 (у свої ворота); вилучення:  Бето, 31 («Е»)), 8:3 (Клочко,6, 23, 33; Білоцерківець, 8; Журба, 18; Д. Сорокін, 20; Сірий, 31, 40 — Рогачов, 1, 11, 16). Рахунок у серії до двох перемог — 2:0.

Серія за 3-тє місце. «Ураган» — «Єнакієвець» — 7:1 (Роніньйо, 22; Сімка, 25, 36; Морено, 32, 34, 36; Валенко, 39 — Разуванов, 30) 3:2 (Сімка, 3; Якунін, 5; Королишин, 30 — Хурсов, 12; Рось, 35; 2:0).