Ціна недооцінки

03.06.2014
Ціна недооцінки

Олександр Усик легко віднайшов слабке місце у свого аргентинського опонента. (з сайта k2ukraine.com.)

На відміну від свого друга та кума Василя Ломаченка, який вже в другому бою на профі-ринзі боксував за чемпіонський пояс, Олександр Усик події не форсує. За словами його промоутерів із компанії братів Кличків «К2», Сашкові на шляху до чемпіонського бою потрібно провести як мінімум десяток офіційних спарингів.

Минулого ж уїк-енду Усик учетверте вийшов на професіональний ринг і, як і в попередніх трьох спробах, здобув дострокову перемогу. Хоча, відверто кажучи, протистояння Усика з аргентинцем Сезарем Давидом Кренсом мало чим нагадувало битву професіоналів. Опонент українця на прізвисько «Русскій» (його дід — виходець із Росії) більше нагадував незграбного боксера-новачка, ніж бійця з чималим досвідом виступів на профі-ринзі, за плечима якого було більше 20 поєдинків.

Відчувалося, що аргентинський боєць — не рівня Усику, який, при бажанні, міг розібратися зі своїм візаві за лічені секунди. Проте, виступаючи на очах одеських фанатів боксу, Олександр намагався розтягнути видовище по-максимуму. Щоправда, сам суперник Усика виявився не готовим задля довгого й видовищного бою. Що говорити, якщо після несильного удару Усика в печінку південноамериканський боксер уже на початку бою став на коліно. Коли ж український боксер у четвертому раунді знову перевірив на міцність слабке місце опонента, на обличчі аргентинця з’явилася ще одна гримаса болю. У той час, коли рефері відраховував нокдаун, секунданти Кренса викинули на ринг білий рушник, розуміючи подальшу безперспективність протистояння. На прес-конференцію переможець прийшов у доброму гуморі й зізнався, що підготовка до бою з Кренсом виявилася набагато важчою, ніж сам бій. Натомість аргентинець визнав, що недооцінив суперника, який «на відео здався йому не таким швидким, як у ринзі».