Відчайдушна «політиканка»

14.05.2014
Відчайдушна «політиканка»

Єва Лонгорія.

Зірка серіалу «Відчайдушні домогосподарки» Єва Лонгорія подалася в політику. Як повідомляє сайт телеканалу Ен-Бі-Сі, 39-річна латиноамериканка стала одним із керівників політичної групи Latino Victory Project («Проект перемоги латиносів»). Заснував цей рух підприємець і філантроп Генрі Муньйос ІІІ. При цьому керівництво проекту наголошує на тому, що це — не партія, а громадський рух.

Мета проекту — збільшити роль латиноамериканської спільноти в політиці США. Лонгорія, яку більше звикли асоціювати з шоу-бізнесом і гламуром, ніж із громадянською активністю, виявляється, неабияк стурбована тим фактом, що іспаномовне населення Сполучених Штатів мало представлене у місцевих та федеральних органах влади. Єва наголосила, що з 435 членів Палати представників Конгресу США лише 28 латиноамериканців, а поміж 100 членів Сенату іспаномовну громаду представляють лише троє сенаторів.

Паралельно зі створенням громадського руху Лонгорія та Муньйос оголосили про запуск благодійного підрозділу своєї організації. На доброчинній діяльності Єва собаку з’їла, тож у цьому підрозділі керівна роль належатиме саме їй. Передусім зірка сподівається залучити до участі в русі свого нинішнього бойфренда, телемагната Хосе Бастона.