НОВИНИ ПЛЮС

13.05.2014

Турчинова, Яценюка й Ярему посилено охоронятимуть

Управління держохорони посилило контроль за безпекою в.о. Президента України Олександра Турчинова, Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та першого віце-прем’єра Віталія Яреми через повідомлення про можливий замах на них. Про це заявив начальник Управління держохорони Валерій Гелетей в інтерв’ю газеті «Сегодня». «Днями СБУ проінформувала нас про можливі замахи не тільки на кандидатів у президенти, а й на представників влади — Турчинова, Яценюка, Ярему. У цих людей уже є держохорона. З урахуванням нової інформації її підсилили», — заявив Гелетей. За його словами, охорона цілодобова, державна і безкоштовна.

Партія регіонів подаватиме позов на владу до ЄСПЛ

Лідер фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов вважає, що боротьба влади з терористами — це злочин, та погрожує звернутися до Європейського суду з прав людини. Про це він заявив учора під час засідання погоджувальної ради парламенту, передає Еспресо.TV. «Наша фракція готує юридичні обґрунтування, щоб звернутися до Європейського суду про притягнення до відповідальності за злочини перед мирними громадянами та свідому організацію провокацій», — заявив Єфремов. Він наполягає на невідкладному зупиненні АТО, оскільки, на його думку, її проведення не дало результатів.

Син Пшонки зберігав золото в підвалі ГПУ

Журнал «Фокус» провів власне розслідування, з якого з’ясувалося, що до падіння режиму Януковича в Україні де-факто існували дві Генпрокуратури: однією керував офіційний очільник ГПУ Віктор Пшонка, а другою — його син Артем. Офіс останнього розташований на вулиці Олеся Гончара — в підвалі цього приміщення зберігалися золоті злитки й готівка на мільйони гривень, пише журналіст Володимир Бойко. Працівниця «тіньової прокуратури» встигла викрасти частину злитків та готівки перед появою в офісі міліції й Самооборони Майдану. Правда про схованку спливла випадково — коли спритній жінці Артем Пшонка відмовив у «премії» за те, що вона так своєчасно «подбала» про вкрадені ним кошти.