ХРОНІКА

08.05.2014

Футбол

Українська бригада арбітрів у складі Катерини Монзуль (Харків), Наталії Рачинської (Київ) та Марини Стрілецької (Луганськ) отримали призначення на фінал жіночого Кубка чемпіонів, у якому 22 травня в Ліссабоні гратимуть шведський «Тиресо» та німецький «Вольфсбург».

Баскетбол

За повідомленням авторитетного в спортивному світі видання Lequipe, французька федерація баскетболу оформила заявку на проведення частини матчів чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року й просить владу країни підтримати її рішення. «Це простий лист про наміри без зобов’язань, якщо Україна не зможе організувати турнір», — сказав президент федерації Жан-П’єр Сьюта. Нагадаємо, що право на проведення чоловічого Євробаскету-2015 належить Україні, утім через складну соціально-політичну та економічну ситуацію наша держава призупинила підготовку. Остаточне ж рішення щодо господаря турніру ФІБА-Європа має прийняти 15 травня.

Спортивна гімнастика

Не секрет, що за останні два роки національну гімнастичну збірну залишило її двоє лідерів. Микола Куксенков відправився до Росії, а Олег Степко вирушив шукати кращого спортивного життя до Азербайджану. Утім, як повідомив у інтерв’ю каналу Хsport головний тренер чоловічої команди Олександр Горін, відтік кадрів спостерігається й у юніорській збірній. Щоправда, за словами тренера, цей канал йому вдалося перекрити. «Схоже, мені потрібно освоїти роботу поліцейського, щоб зустрічати гостей з Росії та Азербайджану. Досить грабувати цю країну!» — зазначив Горін, який, зауважимо, на тренерському містку замінив Юлія Куксенкова, котрий слідом за сином також переїхав до РФ.