Тризубий готель

07.05.2014
Тризубий готель

Із розмахом висловили свій патріотизм фани днiпропетровського футбольного клубу «Дніпро», прикрасивши недобудований готель «Парус» величезним зображенням герба України. Протягом восьми годин більше 50 активістів втілювали в життя патрiотичну iдею. 50-метровий тризуб тепер можна побачити з будь-якої точки Днiпра. «Хлопці з ультрас зробили найбільше зображення Герба України. 16 поверхів. Це — Дніпропетровськ, серце країни, а не якась Новоросія», — похвалився на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов.

Ідея створення малюнка з’явилася кілька тижнів тому. У соціальних мережах уболівальники розмістили оголошення про допомогу в реалізації задуму. Дуже швидко від мiстян почала надходити як фінансова, так і гуманітарна допомога: хтось надсилав кошти, хтось приносив фарбу та пензлі. Ескіз тризуба розробив один iз представників уболівальників «Днiпра», який бере участь у створенні банерів на поєдинки клубу.

Тепер дніпропетровці готують документи для реєстрації свого досягнення в «Книзі рекордів Гіннесса» — найбільшого у світі зображення герба.

А ТИМ ЧАСОМ...

Україною шириться хвиля вуличного патріотизму. У Черкасах активісти пофарбували у жовто-блакитні кольори міст через Днiпро. Учасники акції самі купили фарбу та все необхідне для роботи.

А столичний ЦУМ, який зараз реконструюють, учора обгорнули полотнищем українського прапора площею понад 3300 м2. На сьогодні це найбільший в Україні стяг. Його довжина — 140 м, а висота — 24 м.