Життя як гра

29.04.2014
Життя як гра

Річард Гір у ролі безхатька.

Річард Гір — справді талановитий актор. Знімаючись у фільмі «Тайм-аут від думок», 64-річний буддист так вжився в роль безхатька, що не виходить із неї навіть поза знімальним майданчиком. Він уже кілька тижнів не голиться, не знімає потерту куртку й брудну плетену шапку, та й миється, подейкують, нечасто.

Днями Річард знімався в епізоді, коли його герой риється у сміттєвому баку в пошуках чогось їстівного. Цією захопливою справою кінозірка займалася й у перерві між дублями, коли основні камери було вимкнено. Повз проходили звичайні перехожі, і одна жінка, побачивши літнього бомжа, зробила добру справу — принесла йому пакет із харчами та дала трохи грошей. Одна з другорядних камер працювала, тож цей епізод потрапив у кадр, але особу доброї самаритянки встановити поки не вдалося. Адже, зробивши пожертву «волоцюзі», жінка пішла далі, так і не здогадавшись, що «ощасливила» знаменитість. Гір себе не викрив, щиро подякувавши за доброту від імені бомжа, в образі якого перебував. Не виключено, що цей дубль навіть увійде в кінцеву версію фільму.

До речі, Річард не лише виконує головну роль, а й виступає продюсером проекту. За словами актора, він багато років мріяв зняти стрічку про те, як важко людині, що несподівано втратила все, налагодити стосунки з рідними і не озлобитися на весь світ.