Олег Горбань: Ми повинні відстояти свою Незалежність, яку здобули в 1991 році

18.04.2014
Олег Горбань: Ми повинні відстояти свою Незалежність, яку здобули в 1991 році

Олег Горбань. (з сайта wz.lviv.ua.)

Щотижня львівські астрологи на чолі з головою регіональної асоціації астрологів «Геліос» та головою координаційної ради Всеукраїнської асоціації астрологів Олегом Горбанем розшифровують коди, передані нам небесними світилами, та вираховують їхній вплив на наше життя. Вони переконані, що все, що відбувається нині в Україні, має цілком логічне пояснення. За словами Олега Горбаня, наша країна не випадково опинилась у центрі світових подій.

«Нинішня ситуація — точна копія 1918—1919 років»

— Пане Олеже, кажуть, що астрологія може пояснити багато явищ, які відбуваються в нашому житті. А що кажуть зірки про ситуацію, яка складається в Україні?

— Зміни, які почалися в листопаді 2013 року, не були випадковими. Саме тоді відбулося сонячне затемнення в знаку зодіаку Телець. Територія України належить до цього ж знаку. Затемнення вказує на особливу значимість подій, які відбуваються в нашій країні і триватимуть щонайменше рік. Але є один цікавий момент. Друга половина 2013 року — перша половина 2014-го дуже схожі за планетарною конфігурацією з 1918—1919 роками. Саме тоді Україна переживала те, що переживає зараз. Фактично зараз ми маємо наслідки тих вчинків, які робили наші попередники 95 років тому. Тоді, як і зараз, країну охопило внутрішнє глибоке бажання здобути незалежність. Саме в той час відбулися серйозні зміни у складі уряду. Проте люди в уряді так і не змогли порозумітися. Це призвело до того, що Україну розірвало на шматки. Частина території відійшла до Росії, частина — до Польщі. Хочу ще раз підкреслити, що нинішня ситуація — це не точна копія минулих подій. Радше іспит, який ми повинні скласти ще раз. І тут бажано проаналізувати минуле та не повторити помилок.

— Символічно. А коли найбільш критичні моменти? Вони вже минули чи все ще попереду?

— Тут є іще одна цікава символіка. Події кінця 2013-го — початку 2014-го відбувалися на вулиці Грушевського. І це не випадково. Тоді, 95 років тому, державою керував саме Михайло Грушевський. Ми бачили, що піднялися студенти. Потім стали свідками того, що з кожним поворотом Місяця активність зростала. Астрологічна конфігурація складається таким чином, що якщо запускається визначений маховик, то події будуть наростати і дуже сильно впливати на життя в країні. Насправді, основні події повинні відбутися цієї весни. У квітні (15-го і 29-го) проходить цикл чергових затемнень. Нині місце розташування Марса надзвичайно руйнівне. І так триватиме до середини травня. І саме у квітні ми прогнозуємо більш напружену ситуацію, особливо з 14-го по 30 квітня. Саме в цей період визначиться майбутнє нашої країни. Саме зараз ми повинні відстояти свою Незалежність, яку здобули в 1991-му випадково.

— Напруженість стосується винятково військового протистояння чи можливі природні катаклізми?

— Зовнішній фактор, тобто Росія, виконує роль каталізатора процесів. Це не зло, це просто каталізатор, що запустив процеси в нашій країні. І завдяки сформованій ситуації ми зрозуміємо, що нам потрібно, а що — ні. Ми будемо бачити продовження експансії на схід і південь України. Найбільша напруга спостерігатиметься саме на південному напрямку. Я не думаю, що це виллється в масштабні воєнні дії. Скоріше, будуть локальні військові сутички.

— Військова загроза стосується лише України?

— Не лише. Астрологічна карта чітко вказує, що напруженість нависла не лише над нашою країною. Над Молдовою та Придністров’ям виникла така сама загроза, як над Україною. Але хочу зазначити, що те, що відбувається зараз, — це велике щастя, тому що дозволяє нам змінити свій погляд на багато речей. І космічні енергії, які через 3-4 роки буде одержувати наша планета, не стануть руйнівними для України.

«Наступного року Україна в повному складі мала відійти до Росії»

— У ЗМІ з’являлася інформація про те, що Росія планувала напад на Україну ще кілька років тому?

— Можна сказати, що ми, самі на те не сподіваючись, зірвали дуже могутній план. Поясню. Астрологи давно спостерігали певну особливість у житті Росії, яка час від часу проводить експансивну агресивну політику. В аналогічний період були введені війська в Афганістан, відбулася Празька весна тощо. У 2015 році починається саме такий період, тому агресивні дії з боку Росії стосовно України повинні були відбуватися наступного року. Це був план більш руйнівних для України подій у масштабах всієї країни, а не лише Криму. Наступного року Україна в повному складі «мирним шляхом» мала відійти до Росії — нашу країну просто продав колишній Президент Янукович. Запевняю вас: у наступному році ми б уже скрізь розраховувалися російськими рублями. Майдан випадково сплутав усі карти.

— Наскільки глобальними є плани Путіна? Які країни цікавлять Путіна, окрім України?

— Украй важливою є реакція європейських країн, наближених до України: Польщі, Угорщини, Румунії. Європа також переживає напружені моменти. Насправді від того, як вони поведуться в нинішній ситуації, залежить їхнє майбутнє також.

— А як ці події впливають на самого Путіна і Росію?

— Говоритиму астрологічними термінами. Путін народився 7 жовтня 1952 р. Усі люди, народжені між 5 і 10 жовтня, будуть дуже сильно сприймати квітневі події. У житті цих людей відбуватимуться колосальні зміни. Їм потрібно бути уважними, не робити різких рухів, стримувати свою агресію. Якщо Путін не буде стримувати фонтан енергії, то саме ця сила буде руйнувати і його, і його кар’єру, і його світогляд. Події в Україні, хоч як це дивно, наближають реформи в самій Росії. От побачите, які зміни переживатиме Росія вже влітку 2014 року.

«Подальші 12 років в Україні починається період духовного відродження»

— Що кажуть зірки про долю Криму?

— Найближчим часом Україна буде відрізана від Криму. Політично вважатимемо це окупованою територією. Ми не будемо мати ніякого впливу на події, які відбуватимуться на півострові. Проте в кінцевому підсумку, за рік-два, Крим «повернеться» до України. Повернення залежить не стільки від Росії чи Путіна, скільки від самих кримчан. Люди повинні показати, що не хочуть воювати ні з ким, просто прагнуть жити краще. Ніхто за них цього не зробить. Зараз більшість людей у Криму перебувають у стані ейфорії. Але це швидко пройде і введе людей у шок від реальності.

— Які події слід очікувати на сході, заході та півночі України?

— 95 років тому відбулося роздирання України на частини. Зараз ми бачимо, що російські політики вже озвучують подібний сценарій. Але саме люди в регіонах визначають, як буде розвиватися історія. Нам усім треба усвідомити, що ми заслуговуємо на незалежну державу. Цього буде досить, щоб припинити зазіхання. На мій погляд, абсолютно нереально, щоб північ України відійшла до Білорусі. На заході країни люди давно визначилися зі своєю ідентичністю. Моє бачення майбутнього: до певного часу Україна буде перебувати без Криму, а після його повернення цілісність України стане непорушною.

— Чи можлива федералізація України?

— Швидше, ні. Ще до закінчення 2014 року буде проведена повна реформа самоорганізації міст і областей країни. Регіонам буде надано значно більші повноваження. Тому як такої федералізації не буде. Україна залишиться унітарною державою.

— Кажуть, що вибори Президента, призначені на 25 травня, можуть не відбутися?

— Так, такий ризик існує. На мій погляд, це поки що лише ризик зриву, але більш конкретно про це можна сказати вже після подій квітня. Вибори таки відбудуться, може, трохи пізніше. На подив астрологів, дата 25 травня дуже сприятлива для виборів. Кажу, на подив, тому що, на жаль, Україна має дуже погану звичку призначати вибори Президента і парламенту на найгірші дні. І це факт.

— Цікава доля Віктора Януковича: як довго він перебуватиме під захистом планет?

— Він за знаком зодіаку Рак. У цьому знакові зараз перебуває планета Юпітер, яка дуже сильно захищає Януковича. Йому і його життю нічого не загрожує до кінця травня. У другій половині року, а саме в червні, Юпітер буде виходити зі знака Рака, і з того моменту значимість Януковича різко зменшиться. Далі може статися все що завгодно. Не хочу прогнозувати погане, але коли від людини йде дуже могутній захист, то з людиною може щось статися. Це рівнозначно втраті під ногами міцної платформи.

— Що чекатиме Україну в майбутньому?

— Саме 2014 рік буде завершальним у циклі трансформацій. Наступний стане перехідним. Протягом подальших 12 років в Україні починається період духовного відродження: формування національної ідеї, що вплине не тільки на нашу країну, а й на історію розвитку сусідніх держав. Україна буде виконувати свою місію. Саме в нашій країні сформується новий соціальний устрій життя, що діятиме протягом майбутніх тисячоліть. В Україні народиться сама ідея, яка буде реалізована і в Росії. Може, це дико звучатиме і несвоєчасно, але Україна з часом об’єднається в союзі з Росією. Але це буде зовсім інша Україна і зовсім інша Росія. Саме в союзі рівних держав Україна повною мірою реалізує свою незалежність. Починаючи з 2015-го і до 2020 року буде серйозний розвиток нових ідей. Значущі події відбудуться в 2027-му, а особливо в 2028 році.

ДОВІДКА «УМ»

Олег Горбань, голова Львівської регіональної асоціації астрологів «Геліос» і голова координаційної ради Всеукраїнської асоціації астрологів. Займається астрологією понад 20 років.

  • Феномен Вольвачівни

    Ніхто до сьогодні не знає ні її точної дати народження, ні приблизного року смерті, ні місця поховання. Не дійшло до нашого часу і жодної фотографії чи портрета письменниці, оскільки вона не мала власних дітей і внуків, які могли б зберегти для історії подібні свідчення. >>

  • Хата-мрія Тараса

    Тарас Шевченко прожив коротке і тяжке життя. Він помер у 47 років, з яких 24 припали на кріпацтво, 10 — на заслання і лише 13 років поет був порівняно вільною людиною. >>

  • Рідна мова визволить: Євген Чикаленко 5 років добивався дозволу царської цензури на видання українських книжок

    Наближається 155-та річниця з дня народження мецената Євгена Чикаленка. Чикаленко п’ять років добивався дозволу царської цензури на видання своїх україномовних книжок, оплачував гонорари Бориса Грінченка і допомагав хворому Іванові Франку, уже сам бідуючи. >>

  • Голуба кров

    Королеві Великої Британії Єлизаветі ІІ 21 квітня виповнюється 90 років. За традицією, день народження королеви святкується двічі на рік, тому майже увесь 2016-й у Британії вважається ювілейним. Без сумніву, Єлизавета ІІ на цей час є найвідомішим монархом світу. >>

  • Реставратор нації

    Нещодавно в Музеї шістдесятництва відкрилася виставка «Він бачив крізь час», присвячена видатному історику, культурологу, філософу, археологу, громадському діячеві — Михайлу Юліановичу Брайчевському. Лише найближче оточення вченого знало його ще й як неабиякого поета та художника. >>

  • Мить Слави

    Жива легенда стверджує — допоки Оранта молитиметься за Україну в Софії Київській — незнищенним буде український дух, український народ. Тому й, певно, жодна нація цього світу не має такого сузір’я видатних жіночих постатей, які творили національну та світову історію, зупиняли світове зло, ставали символами незламності людського духу та проривного пасіонарного чину в найкритичніших для народу буревіях історії… >>