Добре, але безрезультатно

16.04.2014
Добре, але безрезультатно

Черговий розіграш КЄН українські регбісти завершать матчем проти поляків. (прес–служби ФРУ.)

В останню суботу квітня національна збірна України з регбі–15 проведе свій заключний поєдинок «Кубка Європейських націй» у дивізіоні ІВ (проти польських регбістів), завершивши таким чином черговий дворічний цикл у цьому турнірі. Після того як у попередньому розіграші «синьо–жовті» вилетіли з елітного дивізіону КЄН, практично ніхто не мав ілюзій щодо швидкого повернення нашої команди на попередні позиції. На старті нинішнього розіграшу, який розпочався у жовтні 2012 року, тодішній виконуючий обов’язки головного тренера збірної Олег Залізний казав, що завдання якнайшвидше повернутися в «еліту» не стоїть. Та й вимагати високих результатів від команди, яка, за словами Залізного, в останні роки практично втратила фінансову підтримку, здається, було марно.

Зрештою, шанси на підвищення в класі українські регбісти втратили задовго до завершення поточного турніру, коли впродовж минулого року програли три з чотирьох поєдинків. З поразки розпочали наші хлопці й новий змагальний рік, поступившись збірній Молдови в матчі передостаннього туру КЄН — 8:28. Відзначимо, що до поєдинку з молдованами «синьо–жовтих» готував новий керманич. Точніше, керувати національною збірною довірили дуету наставників — Зурабу Кікачеішвілі, який за сумісництвом є головним тренером одеського «Кредо–1963», та Миколі Кірсанову, котрий очолює харківський «ТЕХ–А».

«Рахунок по грі. Слід визнати, що перемогла сильніша на даний момент команда, — зазначив Зураб Кікачеішвілі. — Утім я задоволений діями збірної, яка провела свій перший матч з осені 2013 року». За словами тренера, перед грою з Молдовою українська збірна недорахувалася низки провідних виконавців, які з різних причин не змогли прибути до табору національної команди.

Позитивні емоції від побаченого отримав і президент Федерації регбі України Владислав Булгаков: «У мене від зустрічі залишилися неочікувано приємні враження. Наша збірна продемонструвала більш змістовну гру, в порівнянні з поєдинком першого кола (він також завершився перемогою молдован — 38:18). І це при тому, що до зустрічі з Молдовою наша команда, де було багато дебютантів, готувалася лише два дні».

За великим рахунком, кінцівку «Кубка Європейський націй» сезону 2012—2014 наші регбісти проводять без турнірної мотивації. Адже шанси на першу позицію, яка дає право на підвищення у класі, були втрачені давно. Достроково убезпечили себе «синьо–жовті» й від вильоту в дивізіон ІС, куди, до слова, по завершенні сезону відправляться чехи.

ТАБЛО

«Кубок Європейських націй». Дивізіон ІВ. 9–й тур. Молдова — Україна — 28:8.

Турнірне становище: Німеччина, Молдова — 34, Польща — 21, Україна — 19, Швеція — 14, Чехія — 6.