Повернення легенд

10.04.2014

Фанати кіносаги «Зоряні війни» тріумфують: студія «Дісней» нарешті почала зйомки довгоочікуваного сьомого епізоду. І це попри те, що кастинг акторів іще остаточно не завершено, і режисер Джей Джей Абрамс сам не знає, хто виконуватиме деякі ролі. За чутками, серед «нових облич» у фільмі може з’явитися, зокрема, цьогорічна «оскароносиця» Люпіта Ніонго, а також Бенедикт Камбербетч і Гарі Олдман.

Але й старі (не лише в переносному, а й у буквальному сенсі) добрі герої на екрані також з’являться, що неабияк тішить шанувальників цієї легендарної франшизи. У головних ролях, як і понад три десятиріччя тому, зніматимуться Марк Хемілл, Керрі Фішер та Гаррісон Форд — Люк Скайуокер, принцеса Лея та Хан Соло. Навіть улюбленця публіки, волохатого Чубакку, знову зіграє Пітер Мейх’ю, який і раніше виконував цю роль.

Дія сьомої серії розгортатиметься через 30 років після історії, розказаної у фільмі 1983 року «Зоряні війни: Епізод 6 — Повернення Джедая». Прем’єру сьомого епізоду обіцяють 18 грудня 2015 року.

Нагадаємо, епопея «Зоряні війни», яку започаткував Джордж Лукас, наразі складається з шести епізодів. Причому 4–й, 5–й і 6–й вийшли на екрани, відповідно, у 1977–му, 1980–му й 1983–му роках, а 1–й, 2–й і 3–й — у 1999–му, 2002–му та 2005–му.