ХРОНІКА

09.04.2014

Теніс

Учора в Лондоні відбулося жеребкування раунду «плей–оф» Світової групи Кубка Девіса, за підсумками якого стало відомо, що суперником збірної України буде бельгійська команда. Порівнюючи жереб минулого року, коли на аналогічній стадії змагань нашим тенісистам випало змагатися з іспанцями, яких очолював найсильніший тенісист планети Рафаель Надаль, можна сказати, що «синьо–жовтим» пощастило. Адже, скажімо, перша ракетка Бельгії Давид Гоффен посідає в рейтингу АТР 106–ту позицію. Рубен Бемельманс — 163–тю, Ксавьє Малліс — 222–гу. І хоча «синьо–жовті» в цьогорічному розіграші Кубка Девіса також грали не найсильнішим складом, не виключено, що в матчах «плей–оф» лідер українського тенісу Олександр Долгополов (22–га ракетка АТР) допоможе українській збірній. Хай там як, а у наших тенісистів з’явився хороший шанс уперше в своїй історії пробитися до елітної когорти Кубка Девіса. Відзначимо, що з бельгійцями «синьо–жовті» гратимуть вдома 12—14 вересня.

Футбол

Національна збірна не братиме участі в американському турне, яке попередньо було заплановане на початок червня. Передбачалося, що в Латинській Америці підопічні Михайла Фоменка зіграють три товариські поєдинки з командами, які змагатимуться на чемпіонаті світу в Бразилії. Утім, як повідомив учора Михайло Іванович, гравці національної збірної не погодилися витрачати свою відпустку на комерційний турнір. «Обговорюючи терміни проведення цього турне, з’ясувалося, що у гравців є лише три тижні перерви між кінцем поточного чемпіонату та стартом наступного сезону. Тому ми з хлопцями вирішили, що користі від цього турніру буде небагато», — зауважив Михайло Фоменко.

* * *

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс повідомив, що «біло–сині» відмовляються від запланованого на 24 липня поєдинку зі «Спартаком», приуроченого до відкриття нової клубної арени москвичів. «Події розвиваються так, що ми не можемо їхати. Розумію, що футбол поза політикою, але так чи інакше він з нею пов’язаний. Прийнято рішення, що ми не беремо участі в цьому поєдинку. Не хочемо створювати зайвого ажіотажу», — заявив Суркіс у інтерв’ю російському виданню «Совєтский спорт». Водночас учора з’явилася інформація, що місце «Динамо» на відкритті «Спартак–Арени» може зайняти донецький «Шахтар». «Якщо пропозиція від «Спартака» надійде, розглядатимемо. Таке питання повинне узгоджуватися з багатьма людьми, це не просто так. Поки такої пропозиції не було», — заявив генеральний директор «гірників» Сергій Палкін.

* * *

Чемпіонат Англії. Останній матч 33–го туру. «Тоттенхем» — «Сандерленд» — 5:1.

Чемпіонат Іспанії. Останній матч 32–го туру. «Леванте» — «Атлетик» — 1:2.

Чемпіонат Італії. Останні матчі 32–го туру. «Ювентус» — «Ліворно» — 2:0, «Дженоа» — «Мілан» — 1:2.