Ворота до Криму

Ворота до Криму

Минулого тижня довелося двічі перетинати пункт пропуску в Чонгарі, який нині розділяє материкову Україну та Кримський півострів. На цю дворазову процедуру перетину мілітаризованого кордону згаяли щонайменше годин шість. Враження, зауважу, не з приємних. До того ж виникає відчуття, що потрапив не в «Контрольований прикордонний район», на що вказував придорожній попереджувальний знак, а в такий собі район типових військових навчань.

І вишите моє життя на ньому…

І вишите моє життя на ньому…

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького знову відчинив свої двері для відвідувачів Музей українського рушника. Нагадаємо, кілька місяців тому тут розгорівся скандал: професор Світлана Китова, яка опікувалася музеєм, забрала звідти власноруч зібрані експонати (про що «УМ» розповідала). Але викладачі та студенти зуміли відновити цей осередок культури. Зараз експозиція нараховує близько 700 експонатів. Цей полотняний літопис України, в основному датований початком минулого століття.

Зброю — на гальма

Зброю — на гальма

Під наглядом спеціальної технічної комісії у ливарному цеху Івано–Франківського локомотиво–ремонтного заводу відбулася утилізація добровільно зданої, знайденої та вилученої на території області лише впродовж четвертого кварталу минулого року зброї. Після завершення судових розглядів кримінальних справ арсенал речових доказів — вогнепальна та холодна зброя, за чинним законодавством, підлягає знищенню.

Всі статті рубрики