Любиш лідера — люби і його зачіску

01.04.2014
Любиш лідера — люби і його зачіску

Кім Чен Ин.

Кажуть, домашні улюбленці завжди чимось схожі на своїх господарів. Народ, який обожнює свого керманича, також має прагнути якомога більшої подібності до кумира. Для мешканців Північної Кореї таким ідеалом є чинний диктатор Кім Чен Ин. А оскільки він навіть думає за свої «підданих», то їм тепер наказано робити винятково таку зачіску, як у сонцесяйного.

Поки що цей наказ стосується лише студентів чоловічої статі, але не виключено, що рано чи пізно його дія пошириться і на всіх чоловіків без винятку. Хоча громадяни КНДР і до того мали не надто великий простір для перукарської фантазії: близько року тому влада запровадила офіційний перелік із 28 дозволених зачісок: 18 для жінок і 10 для чоловіків. У тодішній урядовій постанові говорилося, що з цього списку громадяни мають право вибирати собі «найвигідніші зачіски» для «захисту від корупційних впливів капіталізму».

Досі зачіска молодого диктатора не користувалася у чоловіків Північної Кореї великою популярністю, оскільки нагадувала їм зачіску «китайського контрабандиста». Але тепер уже не до асоціацій: за виконанням розпорядження стежать правоохоронні органи і держбезпека.