«Металіст» на межі зникнення?

25.02.2014

Після розгрому в Україні режиму Януковича та його «сім’ї» на межі банкрутства опинився клуб «младоолігарха» Сергія Курченка — «Металіст». «Клуб розвалюється на очах» — сказав багаторічний наставник харків’ян Мирон Маркевич, подавши після цих слів у відставку. В інтерв’ю «Українському футболу» — телефоном зі Львова — Маркевич заявив, що варіант, коли гравці розбіжаться, а ФК припинить існування — цілком реальний. Півзахисник «Металіста» Себастьян Бланко на своїй сторінці у «Твіттері» підтвердив слова вже екс–наставника про те, що футболісти вже три місяці не отримують зарплату.

Курченко усунувся від керівництва клубом, хоча команда й проводить передсезонні тренувальні збори. Поки колектив намагається сконтактуватися із власником, дехто називає варіантом порятунку «МХ» повернення попереднього президента — Олександра Ярославського, в якого й «віджала» клуб сторона «младоолігарха».

Що ж до тренера, то Мирон Богданович неабияк втішений — для нього перемога революції є значно важливішою, ніж справи «Металіста». «Мій тато в 16 років потрапив у німецький концтабір — як остарбайтер, а коли повернувся в Україну, його відправили до Сибіру — як «зрадника Батьківщини»; рідний брат батька взагалі відсидів у в’язниці за те, що воював у лавах УПА. До чого я веду? Я щасливий з приводу того, що відбулося минулої суботи. Ось що важливо! А не всілякі там футболи...»