«Сезар» для видатної білявки

14.02.2014
«Сезар» для видатної білявки

Акторка і модель Скарлетт Йоханссон.

Голлівудська кінозірка Скарлетт Йоханссон, яка щойно завершила зйомки у черговому бойовику Люка Бессона «Люсі», готується отримати престижну премію. На «Оскар», який вручає Американська кіноакадемія, її, щоправда, так і не номінували. Хоча робота актриси у фільмі «Побудь у моїй шкурі» отримала схвальні відгуки критиків. Зате Скарлетт удостоїлася іншої честі — наприкінці лютого їй вручать відзнаку французької кіноакадемії, премію «Сезар». Причому, як зазначає американський таблоїд Variety, 29–річна Йоханссон стане наймолодшою лауреаткою в історії цієї нагороди.

За словами президента Французької кіноакадемії Алена Терзана, пухкогубу білявку вшанують «за вражаючі досягнення в галузі кіноіндустрії». «Вона велика актриса і співачка», — не пошкодував пафосу галантний француз.

Скарлетт, звісно, не найбільш видатна постать в історії кіно, але талантом усе ж наділена. Недарма з нею працюють найкращі режисери Голлівуду — брати Коени, Брайан де Пальма, Вуді Аллен тощо. Та й голос у дівчини справді непоганий, тож на звання співачки вона претендує недарма.

Попри те, що «Сезар» — французька кінопремія, упродовж останніх років нею нагороджували багатьох іноземних зірок. Зокрема, Дастіна Хоффмана, Кейт Уїнслет, Кевіна Костнера. Церемонія нагородження лауреатів–2014 відбудеться 28 лютого в Парижі.