Крим шукає чудеса

12.02.2014
Крим шукає чудеса

Заповiдник «Херсонес Таврiйський» претендує на мiсце у списку кримських чудес.

Цю чергову креативну ініціативу тутешнього Міністерства курортів і туризму започатковано в рамках підготовчих заходів до майбутнього відпочивального сезону. Щоб докласти руку до пошуку найяскравіших пам’яток півострова, кожен охочий може «лайкнути» навпроти того чи іншого конкурсанта «Калейдоскопа чудес Криму» на інтернет–сайті відомства. Вибір у людей — майже безмежний, позаяк на півострові, нагадаю, числиться понад 12 тисяч пам’яток культурної спадщини і 150 тисяч природно–ландшафтних об’єктів. Пропонується в цьому ж конкурсі також проголосувати за аналогічні чудеса Севастопольського регіону, де фігурують, зокрема, Центральний військово–морський музей України, Національний заповідник «Херсонес Таврійський», історико–меморіальний комплекс «35–та батарея», еко–парк «Лукомор’я», музей «Берег Баклая» та інші.

Триватиме віртуальне голосування до 20 лютого, його підсумки підіб’ють уже 27 лютого під час традиційного Міжнародного туристичного ярмарку «Крим. Курорти. Туризм. 2014». Далі, як розповіла начальник управління рекреаційний ресурсів міністерства Наталя Шереметьєва, об’єкти–переможці будуть включені до списку методичних екскурсій для екскурсоводів і суб’єктів туристичної діяльності.

Голосувати пропонується в трьох категоріях — «7 природних чудес Криму», «7 історико–культурних чудес» та «7 сучасних чудес». Тобто обрати загалом треба аж 21 диво. Варто додати, що за перші дні голосування вже й визначилися лідери: серед природних чудес такими є Кримський та Карадазький природні заповідники і Нікітський ботанічний сад, серед історико–культурних — заповідники «Кіммерія М. А. Волошина» і «Калос Лімен», Воронцовський палац та Херсонес Таврійський, а серед сучасних чудес — найбільше голосів віддали за ботанічний сад Таврійського університету, дитячий еко –парк «Лукомор’я», музейний комплекс захисникам Севастополя «35–та берегова батарея» та Ялтинський крокодиляріум.