НОВИНИ ПЛЮС

12.02.2014

Конгрес США пригрозив українській владі санкціями

Палата Представників Конгресу США ухвалила резолюцію, в якій висловила підтримку «демократичним та європейським прагненням народу України та його праву на вибір власного майбутнього». «За» проголосував 381 конгресмен, «проти» — 2. Нижня палата Конгресу наполегливо закликає «владу України, українські опозиційні партії та всіх учасників протесту проявляти максимальну стриманість і уникати конфронтації», а США та Євросоюз — спільно працювати над мирним виходом із кризи в Україні та підписанням Угоди про асоціацію. Окремо в резолюції міститься заклик «донести до української влади, що винні у насильстві нестимуть особисту відповідальність». У разі застосування насильства проти демонстрантів Палата представників «може розглянути цільові санкції» проти його замовників та виконавців.

Маркова залишили під вартою

Приморський районний суд Одеси залишив під вартою лідера партії «Родіна» Ігоря Маркова, раніше позбавленого мандата депутата Верховної Ради. Таким чином, суд відмовив захисту, який клопотав про пом’якшення запобіжного заходу. Після оголошення ухвали Марков звернувся до народних депутатів від Партії регіонів, закликавши їх виходити з парламентської фракції ПР і голосувати за парламентсько–президентську республіку та перевибори всіх гілок влади.

МВС і прокуратура попереджають Майдан про відповідальність

Якщо «майданівці» не виконають умови другого закону про амністію і не звільнять усі зайняті ними будівлі органів влади та блоковані вулиці до 17 лютого, затримані активісти отримають суворіші вироки. Про це попередив головний прокурор Київщини Михайло Витязь у інтерв’ю виданню «Кієввласть». Водночас він нагадав, що ця вимога не стосується «тих місць, де відбуваються мирні акції протесту».

У МВС також заявили, що в разі невиконання мітингувальниками другого закону про амністію розслідуватимуть справи проти затриманих активістів «у повному обсязі». Як зазначив заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров, наразі в кримінальних провадженнях 266 особам пред’явлено підозру. 82 підозрюваним в участі у масових акціях уже змінено запобіжний захід, 61 людина ще перебуває під вартою.

Відпустили ще одного «автомайданівця»

«Автомайданівця» Ігоря Пальоху, якого разом з трьома колегами 24 січня під час патрулювання лікарні затримали «беркутівці», відпустили під цілодобовий домашній арешт. Учора Пальоха відзначав день народження.