НОВИНИ ПЛЮС

05.02.2014

Фракційні переходи

Народні депутати Роман Забзалюк і Анатолій Гриценко офіційно вийшли з фракції «Батьківщини». Про це вчора на засіданні Верховної Ради повідомив спікер Володимир Рибак. Також він оголосив, що до лав «Батьківщини» увійшов новообраний депутат Леонід Даценко, а до фракції Партії регіонів — Микола Круглов.

Відповідальність за водомети

Народний депутат із «Батьківщини» Геннадій Москаль вимагає порушити справи через дозвіл на використання водометів проти людей при мінусовій температурі. У своїй заяві він наголошує, що «в жодній країні світу не дозволено застосовувати проти людей водомети при температурі нижче нуля» і що цей пристрій використовують «винятково для розосередження учасників масових заворушень».

При цьому Кабінет Міністрів 22 січня прийняв постанову №14 про внесення змін до п. 16 «Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку», якою розширив перелік випадків використання водометів та зняв будь–які обмеження.

Поневіряння Азарова

Екс–Прем’єр–міністр Микола Азаров у неділю залишив Австрію і відбув у напрямку Києва. Про це повідомляє австрійська телерадіокомпанія OFR.

Як повідомляли австрійські ЗМІ, Азаров відразу після відставки полетів до Австрії на приватному літаку. Він нібито вирушив у Відень до свого сина–нардепа, який має дозвіл на проживання в Австрії.

Як заявила вчора євродепутат Ребекка Гармс, Азаров–старший, а також в.о. керівника уряду Арбузов і глава АП Клюєв мають паспорти громадян Австрії. Самі вони, включно з екс–главою уряду, заперечили цю інформацію.