Майстра не стало

04.02.2014
Майстра не стало

Остання нагорода Хоффмана — Кубок Венеціанського кінофестивалю. (з сайта mediaport.ua.)

У неділю другого лютого сумна звістка облетіла світ — Філіпп Сеймур Хоффман був знайдений мертвим у власній оселі. Про це повідомило видання The Wall Street Journal із посиланням на поліцейський рапорт. Як стверджують слідчі, актора знайшли зі шприцем у руці та конвертом з невідомим порошком, ймовірно героїном.

За 20 років кар’єри Хоффман довго страждав від нарокозалежності. У 2006 році актор проходив курс серйозної реабілітації. Причиною тоді став саме героїн та зловживання алкоголем. Минулого року Хоффмана знову помітили у реабілітаційній клініці — у 2012 році в нього стався рецидив, який ледь не коштував йому життя. Ймовірно, згубної звички Філіппу Сеймуру Хоффману так і не вдалося позбутись. Однак результати заключної експертизи ще не оголошені.

Філіппа Сеймура Хоффмана називають одним із найкращих акторів сьогодення. З–понад 100 ролей найбільше визнання йому принесла роль письменника Трумена Капоте у фільмі «Капоте» Беннета Міллера у 2005 році, та постійна співпраця з відомим режисером Полом Томасом Андерсоном. За «Капоте» актор отримав свій перший і тепер, на жаль, останній Оскар. За останній фільм Андерсона «Майстер» у 2012 році — Кубок Вольпі Венеціанського кінофестивалю. У «Майстрі» Хоффман блискуче зіграв лідера релігійного культу саєнтології. Того ж року його номінували на «Оскар» за цей фільм, однак тоді переміг Деніел Дей Льюїс за «Лінкольна».

Актор зовсім нещодавно повернувся зі штату Юта, де на кінофестивалі «Санденс» було представлено одразу два фільми за його участі: «Особливо небезпечний» Антона Корбайна та «Божа кишеня» Джона Слеттері. Хоффман також був задіяний у відомій фантастичній сазі «Голодні ігри». Дві частини вже побачили глядачі на великому екрані, третя — «Сойка–пересмішниця» — зараз на монтажному столі, а в заключному фільмі саги Хоффман мусив розпочати зйомку лише за тиждень. Подальша доля фільму поки не відома.

Окрім акторського ремесла, Філіпп Сеймур Хоффман захоплювався режисурою як на великому екрані, так і на театральній сцені. В нью–йоркському театрі LAByrinth Хоффман регулярно ставив спектаклі, у 2010 році драма «Джек вирушає у плавання» стала його режисерським дебютом на великому екрані. На 2014 рік актор запланував ще одну режисерську роботу «Єзекіїль Мос» про часи Великої депресії, де мали зіграти Джейк Джилленхол та Еймі Адамс.

З 1999 року Філіпп був одружений з костюмершою Міммі О’Доннелл та виховував трьох дітей.