ХРОНІКА

29.01.2014

Футбол

Суперник київського «Динамо» по 1/16 фіналу Ліги Європи — іспанська «Валенсія» — звернулася до Європейського союзу футбольних асоціацій стосовно можливості проведення матчу 20 лютого в неспокійному Києві. Про це повідомило інтернет–видання SuperDeporte.

Раніше прес–офіцер УЄФА заявляв про те, що рішення про ймовірне перенесення матчу на нейтральне поле, як того хотіла б «Валенсія», буде винесено безпосередньо напередодні його проведення.

* * *

Чемпіонат Іспанії. Останній матч 21–го туру. «Реал Сосьєдад» — «Ельче» — 4:0 (Суарес, 3 (у свої ворота); Грізманн, 12, 74; Вела, 50).

* * *

Новий в .о. президента «Барселони» Хосеп Марія Бартомеу дав «добро» на підписання з Ліонелем Мессі контракту на поліпшених умовах. Як повідомляє газета «Марка», зараз аргентинець заробляє 13 мільйонів євро на рік без урахування можливих бонусів у розмірі трьох мільйонів. Надалі ж його річний оклад складе 18 мільйонів і ще три мільйони залежно від завойованих трофеїв. Саме стільки в «Реалі» отримує Кріштіано Роналдо.

* * *

Спаринги. «Карпати» — «Спліт» (Хорватія) — 1:0 (Васін), «Севастополь» — «Атлантас» (Литва) — 2:1 (Лисенко, Павлов),

* * *

«Чорноморець» на рік орендував грузинського форварда Торніке Окріашвілі. Він належить донецькому «Шахтарю», а останнім часом грав в оренді в «Іллічівці».

Фехтування

Українські шпажисти відкрили сезон золотою командною медаллю. На етапі Кубка світу, який відбувся в італійському місті Ліньяно, на найвищу сходинку п’єдесталу піднялися Богдан Нікішин, Дмитро Карюченко, Анатолій Герей та Ігор Рейзлін. У фіналі українці перемогли команди Казахстану (39:34), Італії (45:35) та Ізраїлю (36:30).

В особистих змаганнях слушна нагода потрапити в четвірку найсильніших була в Герея та Нікішина, проте обидва склали зброю у чверть­фіналі.

Теніс

Турнір WTA в Паттайї (призові — 250 тис. дол.). Перший раунд кваліфікації. Савчук (Україна) — Пучкова (Росія, 1) — 4:6, 6:4, 7:5. Фінал кваліфікації. Савчук — Ісідзу (Японія, 7) — 6:0, 6:2.

Турнір WTA в Парижі (710 тис. дол.). Другий раунд кваліфікації. Фрідсам (Німеччина) — Заневська (Україна) — 6:3, 7:6. Перший раунд кваліфікації. Воскобоєва (Казахстан, 6) — Цуренко (Україна) — 6:3, 6:1.

Згідно з новим рейтингом WTA, Леся Цуренко втратила титул другої ракетки України. Тепер після Еліни Світоліної (№38 у світі — особистий рекорд) за кількістю здобутих балів ідуть Надія Кіченок (103), Марина Заневська (120), і лише потім — екс–прима Цуренко (132).

* * *

Друга ракетка України Сергій Стаховський таки зіграє в матчі 1–ї групи Євро–Африканської зони Кубка Девіса проти команди Румунії, який пройде цього уїк–енду в Дніпропетровську. Про це киянин сповістив через «Твіттер». Раніше повідомлялося, що гру пропустять і перша ракетка країни — Олександр Долговолов і Стах.

Баскетбол

НБА. «Філадельфія» — «Фінікс» — 113:124 (Лень «Ф» — 6 очок і 2 підбирання за 13:48; Кравцов «Ф» — не грав).

Відлуння

У зв’язку з подіями, які відбуваються в Україні, колектив хокейної команди «Беркут» вирішив змінити назву клубу. Про це повідомляє офіційний сайт Аматорської хокейної ліги, де виступає київська команда. Надалі вона зватиметься «Фенікс». Очевидно, таким чином у клубі вирішили висловити незгоду з діями силовиків спецзагону «Беркут» по відношенню до громадян.