Дійсно народні артисти

14.01.2014
Дійсно народні артисти

Сандра Буллок із трьома переможними статуетками. (Рейтер.)

Хоч «Золотий глобус» Сандрі Буллок цього року не дістався, зате напередодні 49–річна зірка «Гравітації» отримала значно приємнішу нагороду. Похвала критиків і висока оцінка колег важить багато, але популярність і, зрештою, прибутковість артиста залежить насамперед від публіки. Саме тому однією з найбільш важливих для зірок шоу–бізнесу відзнак є премія People’s Choice Awards — «Вибір народу». Цінна вона тим, що лауреатів обирають звичайні глядачі та слухачі.

На ювілейній, 40–й, церемонії вручення РСА, що відбулася минулого четверга, Буллок перемогла одразу в трьох номінаціях: «Улюблена кіноактриса», «Улюблена актриса драми і комедії» та «Найкращий дует» (у цій категорії Сандра розділила нагороду з партнером по «Гравітації» Джорджем Клуні). Окрім того, «Гравітації» дісталася статуетка за «Найкращий драматичний фільм».

Три статуетки отримав блокбастер «Залізна людина–3» — як «Улюблений фільм» та «Найкращий екшн», плюс нагорода для виконавця головної ролі Роберта Дауні–молодшого в номінації «Улюблена екшн–зірка». Джастін Тімберлейк переміг у категоріях «Найкращий виконавець», «Найкращий виконавець r&b» та отримав приз за найкращий альбом. Дві нагороди вручили співачці Кеті Перрі, а «Улюбленою поп–зіркою» слухачі визнали Брітні Спірз.