ЯК ЗДОРОВ’Я?

14.01.2014

Шумахер залишається в комі

Стан семиразового чемпіона світу з автоперегонів у класі «Формула–1» Міхаеля Шумахера залишається стабільним і критичним водночас. Пішов уже третій тиждень перебування німецького гонщика в штучній комі після травми голови, якої Шумі зазнав під час катання на гірських лижах.

«Лікарі хочуть визначити, які області мозку пошкоджені, а які є такими, що функціонують», — повідомляє часопис «Більд». Для висновків може знадобитися як кілька тижнів, так і місяців. Дружина гонщика Коріна закликала журналістів залишити госпіталь у Греноблі, де перебуває зірковий німець, щоб дати лікарям можливість спокійно працювати.

Падіння Моргенштерна

Триразовий олімпійський чемпіон зі стрибків на лижах із трампліна Томас Моргенштерн пропустить Ігри в Сочі. Минулої п’ятниці австрієць отримав серйозну черепно–мозкову травму під час тренування перед стартом етапу Кубка світу на батьківщині, в Тауплітці. Під час стрибка 27–річний спортсмен втратив баланс і впав на гору приземлення. У нього діагностували черепно–мозкову травму та забій легенів. Три доби після цього чемпіон олімпіад 2006—2010 перебував у реанімації.