Мауглі в рідній хаті

24.12.2013
Мауглі в рідній хаті

Мати влаштувала в’язницю синові просто в хаті. (з сайта novorab.ru.)

Ця історія, що сталася у Черкасах, неабияк шокує. З’ясувалося, що жителька міста Наталія Драєвська утримувала свого 37–річного сина Романа цілих тридцять років за зачиненими дверима. Чоловік виснажений, у нього дистрофія, гнилі зуби й брудне обличчя. Він ніколи не ходив до школи, не вміє писати та читати, не має друзів. Сусіди знали про Романа, але втручатися не хотіли.

«Я такого ніколи не бачив. Він жив у холоді й голоді, у кімнаті, яка нагадує сарай, бо там немає вікон, а на дверях — замок. Замість ліжка — дерев’яний тапчан, замість туалету — відро. Умови просто жахливі!» — розповідає «УМ» Олександр Давиденко, начальник управління інспектування Черкаської міськради. Він каже, що про цю історію стало відомо тільки тоді, коли до сусідів через стіну від Драєвських «поповзла» цвіль. Ось це і змусило їх прийти у міську раду зi скаргою.

Під час з’ясування ситуації й знайшли бідолашного Романа. «У міській раді ми сформували групу із соціальних працівників, медиків та освітян і готуємо документи для того, аби влаштувати хлопця в соціальний заклад», — пояснює пан Олександр.

Треба сказати, що мати хлопця поводиться агресивно і нікого не пускає в хату. Пояснити, чому тримала сина у домашньому полоні, вона не може. А психологи впевнені, що адаптувати людину до повноцінного життя в такому віці, на жаль, практично неможливо.