Мінсоцполітики: Довгоочікувані гроші на соцвиплати є. Вони направлені у регіони

24.12.2013
Мінсоцполітики: Довгоочікувані гроші на соцвиплати є. Вони направлені у регіони

Кількамісячним затримкам із виплатами фондів соціального страхування соціальних виплат покладено край. Протягом чотирьох днів, з 9 по 13 грудня, на погашення заборгованості з виплат цих фондів було направлено 2 млрд. 200 мільйонів гривень. Зараз кошти на виплати за лікарняними, з вагітності та пологах, допомоги безробітним, а також виплат шахтарям–інвалідам та постраждалим на виробництві і членам їхніх сімей, заборгованість за якими накопичилася станом на 1 грудня, направлено до всіх без винятку регіонів. Про це нашому виданню повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Зараз необхідно проконтролювати, щоб ці кошти дійшли до людей вже до кінця цього тижня і на рівні областей та районів не було жодних затримок. За дорученням міністра вирішенням цієї проблеми опікуються перш за все працівники Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Його керівник Олег Погодін розповів, що наразі фонд тісно співпрацює з роботодавцями для того, щоб вони не затримували виплати громадянам на підприємствах.

Як наголосила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час селекторної наради, яку голова відомства провела днями, політична ситуація в країні не впливає на роботу міністерства. «Головне наше завдання — забезпечити безперебійну роботу соціальної сфери», — наголосила вона. Адже в країні багато людей, яким зараз більше немає на кого сподіватися і до кого звертатися по допомогу.

До кінця року не повинно залишитися жодного непроведеного соціального платежу і кожен громадянин має отримати належні йому страхові виплати, вважає Наталія Королевська. Для цього Міністерство соцполітики розробило новий графік здійснення видатків фондів до кінця року, який зараз направлено в уряд на затвердження.