Квартири, «зроблені у Китаї»

24.12.2013

Український уряд планує виділити на програму реалізації доступного житла 538,8 млн. гривень. Бюджетні асигнування програми «Здешевлення вартості іпотечних кредитів» становитимуть 300 млн. гривень. Ще 80 млн. гривень підуть на надання пільгового державного кредиту молодим сім’ям. Решта від загальної суми — на компенсацію кредитної ставки молодим сім’ям і молодим самотнім громадянам, а також для індивідуальних сільських забудовників.

На початку грудня Міністерство регіонального розвитку запропонувало скерувати у наступному році на реалізацію держпрограм забезпечення громадян доступним житлом 3 мільярди гривень. Це дозволить забезпечити житлом 16,6 тисячi сімей і залучити понад два мільярди гривень кредитних ресурсів банків.

Окрім цього, проблему будівництва доступного житла в Україні дозволить розв’язати Китай. Як відомо, між Китайською Народною Республiкою та Україною було підписано меморандум. Тож доступне житло будуватимуть за допомогою спільного з Китаєм іпотечного фонду. Програма передбачає спорудження житла і передачу його в оренду українським громадянам.