Диктаторський мільйон

24.12.2013
Диктаторський мільйон

Мерайя Кері.

Американська співачка Мерайя Кері знову опинилася в центрі скандалу. Зірку вже не вперше «підловили» на співпраці з диктаторами. Цього разу правозахисників обурив виступ Мерайї перед президентом Анголи Едуардо Душ Сантушем.

«Лише п’ять років тому вона виступала для родини лівійського диктатора Муаммара Каддафі. Тепер від приватних виступів вона перейшла до публічних виявів підтримки та довіри одному з найбільш корумпованих тиранів Африки й найбільших порушників прав людини», — заявив президент правозахисної організації The Human Rights Foundation Тор Халсворссен. За його словами, «артистка міжнародного значення взяла гроші від безжальної політичної держави» й «диктаторського режиму», що грабує свій народ. Тоді як більшість громадян Анголи змушені виживати на 2 долари на день.

Насправді Кері виступила на урочистому заході, організованому Червоним Хрестом Анголи — доброчинною шанованою організацією. Проблема в тому, що фінансувала концерт компанія Unitel, яка належить дочці Душ Сантуша, Ізабель. Саме вона очолює місцевий осередок Червоного Хреста. Президент також був присутній у залі, і Мерайя нібито не шкодувала компліментів на його адресу.

За виступ, який відбувся 15 грудня, 43–річна співачка отримала гонорар у розмірі 1 мільйона доларів. Напередодні Кері заспівала на новорічному корпоративі в Нігерії — до цього концерту претензій нібито ніхто не висловлював.

Між іншим, за виступ перед покійним Каддафі, якого згодом убили революціонери, зірка свого часу перепросила. Її колега по сцені Бейонсе розважала диктатора Лівії 2009 року, але потім божилася, що віддала весь гонорар на благодійність.