Не старіють гонорарами ветерани

18.12.2013

Незважаючи на те, що у світі щороку з’являються нові, в тому числі надзвичайно популярні, зірки шоу–бізнесу, ветерани сцени впевнено тримають свої позиції. За кількістю переглядів та прослуховувань в інтернеті немає рівних Леді Газі або Майлі Сайрус. А живі виступи — зовсім інша річ. Як повідомляє музичний журнал Billboard, найдорожчими гастролерами 2013 року став легендарний американський рок–гурт «Бон Джові». Починаючи з січня, ці рокери виступили 90 разів перед більш як 2 мільйонами своїх шанувальників, заробивши більше 205 мільйонів доларів. І це при тому, що посеред концертного туру групу залишив знаменитий гітарист Річі Самбора.

Друге місце за прибутковістю гастролей–2013 посів «Цирк дю Солей» — завдяки «Безсмертному світовому турне на честь Майкла Джексона». В активі циркачів — 157 мільйонів доларів.

І, нарешті, на третій позиції рейтингу опинилася сучасна зірка — 34–річна американська співачка Пінк. За рік вона дала 114 концертів, заробивши 147,9 мільйона доларів.

Буквально на п’яти Пінк наступає Брюс Спрінгстін із 147,6 «лимона». А замикає п’ятірку лідерів гастрольної прибутковості барбадоська ритм–н–блюзова діва Ріанна, якій тур Diamonds («Діаманти») приніс у 2013 році 137,9 мільйона «зелених».

Окрім того, до топ–10 найуспішніших гастролерів року увійшли нестаріючі рокери «Роллінг стоунз», кантрі–зірка Тейлор Свіфт, Бейонсе, «Депеш мод» та Кенні Чесні.