Бюджет, дубль два

17.12.2013

Економічна ситуація у нашій державі продовжує залишатися стабільною. І цей факт дозволяє уряду подати на розгляд Верховній Раді України збалансований проект державного бюджету на наступний рік.

«Проект державного бюджету на 2014 рік уже готовий, — сказав перший віце–прем’єр Сергій Арбузов. — І ми готові передавати документ до парламенту, як тільки парламент буде готовий його розглянути. Ми готові. Ми працюємо з Європою, ми працюємо з Росією. Ми працюємо з усіма нашими торговельними партнерами. І як ви бачите, ситуація сьогодні в економіці стабільна. Кабінет Міністрів працює, Президент працює, Верховна Рада працює. Своєчасно виплачуються пенсії, заробітні плати, соціальні виплати».

Як відомо, минулого тижня Президент України Віктор Янукович заявив про необхідність ухвалити головний фінансовий документ держави. «Ми зобов’язані у грудні ухвалити бюджет, країна має жити нормальним життям», — сказав Віктор Янукович на зустрічі з трьо­ма колишніми очільниками держави.

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак висловив сподівання, що у 20 числах грудня цифри узгодять і Кабмін надасть проект державного бюджету на розгляд народних депутатів.

Цифри держкошторису до появи документа у Верховній Раді традиційно не озвучують. Варто нагадати лише, що перший варіант бюджету, ухвалений 11 вересня, передбачав дефіцит 2,7%, зростання ВВП — 3%, інфляцію 8% та рівень держборгу на рівні 32,5% до ВВП. Нагадаємо, що 14 вересня його зареєстрували у парламенті, а вже через день документ повернули назад до Кабінету Міністрів на доопрацювання.