Зима в радiсть,

12.12.2013

Здоров’я — це, перш за все, міцний імунітет. Це та могутня внутрішня сила, якою природа наділила всі живі істоти, у тому числі людину. Вона допомагає нам звільнятися (саме так перекладається з латини слово «імунітет») від безлічі бактерій і вірусів. Звичайно, ми замислюємося, як підвищити захисні сили організму чимось ще, окрім добре відомих з дитинства часнику, цибулі, меду та лимона. Вибір препаратів для стимуляції імунної системи організму без шкоди для нього не такий уже й багатий, і особливе місце в ньому займає гомеопатія. Вже багатьом добре відомі такі гомеопатичні препарати як Антигрипін та Антигрипін дитячий, нова назва цих препаратів ГРИП–ГРАН та ГРИП–ГРАН дитячий.

Ці препарати підвищують захисні сили організму, діють як імуномодулятори. Для профілактики і лікування грипу, ГРЗ, застуд ГРИП–ГРАН призначається дорослим, ГРИП–ГРАН дитячий — дітям і дорослим — у тому випадку, коли вони хворіють за «дитячим типом» — з високою температурою, вираженими катаральними явищами, симптомами тяжкої інтоксикації.

Починати профілактичний прийом ГРИП–ГРАН можна у будь–який час. Від того, коли розпочато профілактичний прийом препаратів, залежить схема їх застосування. Оптимальний варіант — починати готувати організм до сезону «застудних» хвороб iз початку осені, у цьому випадку препарат приймається через день. З наближенням традиційних періодів епідемії препарат слід приймати частіше: спочатку один раз на день, потім 2–3 рази. Доцільно проводити профілактику всією родиною, в дитячому садку, в трудовому колективі, особливо в періоди значного підвищення захворюваності.

Профілактична дія ГРИП–ГРАН неспецифічна, тобто направлена безпосередньо на організм людини, забезпечує підвищення його захисних сил, зокрема, стимулює синтез інтерферону, низки інших факторів місцевого захисту слизових оболонок дихальних шляхів, нормалізує показники імунної системи. Це знижує небезпеку захворювання. На збудника гострого респіраторного захворювання ГРИП–ГРАН не впливає, тому для його застосування не має значення, який вид вірусу чи мікроба викликає даний сплеск хвороби.

У дитячих садках, де проводилася колективна профілактика ГРЗ із застосуванням ГРИП–ГРАНУ дитячого, захворюваність була втричі нижча, ніж у сусідніх закладах. На поліклінічних дільницях, лікарі яких широко застосовували ГРИП–ГРАН дитячий, рівень захворюваності на грип і ГРЗ знизився на третину. Тож турбота про імунітет — справа не зайва, бо здоров’я за гроші не купиш.

Запитуйте в АПТЕКАХ!