Темний бік «мундіалю»

05.12.2013
Темний бік «мундіалю»

Фернанда Ліма.

До футбольного чемпіонату світу в Бразилії залишається ще більш ніж півроку, а «мундіаль» уже переслідують скандали. Спершу в Сан–Паулу через падіння будівельного крана завалився шмат уже майже готового стадіону, що має приймати відкриття чемпіонату. А тепер прокуратура цього міста почала розслідування за фактом расової дискримінації з боку Міжнародної федерації футболу.

Орган нагляду за законністю обурив той факт, що ФІФА призначила ведучими церемонії жеребкування ЧС–2014 відому в Бразилії актрису Фернанду Ліму та її чоловіка Родріго Хільберта. Річ у тім, що спершу на цю роль було запропоновано іншу пару — темношкірого актора Лазаро Рамоса та смагляву Камілу Пітангу. Проте організатори надали перевагу білошкірому дуету.

«Я почав розслідування у зв’язку з підозрою на здійснення правопорушення на расистському ґрунті з боку ФІФА або компанії — організатора шоу. Ліма і Хільберт не відображають расового складу Бразилії, де половина населення позиціонує себе темношкірими або смаглявими. Тому заміна ведучих не була виправдана», — заявив прокурор Сан–Паулу Крістіано Жорже Сантос.

Утім самі бразильці начебто не мають нічого проти ведення церемонії 36–річною сексі–зіркою Фернандою Лімою — популярною актрисою кіно й телебачення, моделлю й телеведучою. Тим більше, вона чорнява за кольором волосся.