За тих, хто без мами

19.11.2013

Майже 100 тисяч гривень вдалося зібрати під час благодійного аукціону «Подаруй майбутнє дітям», що відбувся під патронатом Міжнародного благодійного фонду «Україно! Я за тебе!». Виручені в ході доброчинної акції кошти підуть на ремонт відділення молодшого дитинства Дитячої клінічної лікарні № 9, що в Подільському районі Києва. Як зазначив завідувач відділення Андрій Мартиненко, в них лікують й обстежують, зокрема, діток із пологових будинків, від яких відмовилися батьки, а також покинутих дітей віком до трьох років. «Час перебування малюків у нашому відділені триває до 2–3 місяців. За цей час вони проходять повне медичне обстеження, лікування та чекають на подальшу долю, — каже пан Андрій. — Тому важливо, щоб малюки почувалися комфортно. Проблема в тому, що окремі наші приміщення (санітарні кімнати, їдальня, підлога коридору) у плачевному стані і потребують нагального ремонту». Саме тому лікарня звернулася з відкритим листом до фонду, у якому просто благала допомогти не тільки фінансово, а й за можливості медичним обладнанням, речами для дітлахів.

На допомогу діткам відгукнулася і небайдужа мама Тетяна Снєжко, яка виступила меценатом акції: «У мене в самої трирічна дитина, і мені дуже боляче дивитися на те, в яких умовах перебувають наші дітки. Особливо покинуті батьками. Їм і так уже дісталося від життя. Тому комфорт і піклування — це перше, чого вони зараз потребують».

Організатори звернулися до зірок шоу–бізнесу, дизайнерів, спортсменів із проханням підготувати для благодійного аукціону ексклюзивні лоти для продажу. На диво, наші «селебрітіс» радо відгукнулися: свої лоти представили співачки Ані Лорак, Джамала, гурт «Друга ріка», меценат Ольга Гусєва, які власноруч розписали статуетки котиків. Дизайнери Яся Міночкіна та Костя Омеля запропонували сукні зі своїх останніх колекцій, футболіст ФК «Металіст» Марко Девіч підготував футболку з автографом та м’яч із підписами всієї команди. Телеведуча Даша Малахова виставила фактично себе: вона приїде до вас додому та приготує вечерю.

Виручених під час акції коштів вистачить на перші, вкрай необхідні ремонтні роботи в лікарні. Але кожен небайдужий може долучитися до допомоги малюкам особисто: «Ми просимо надати фінансову або будь–яку іншу підтримку для реалізації цього проекту: можна перерахувати кошти, придбати будівельні матеріали, інструменти, медикаменти, підгузки, засоби гігієни для немовлят, пляшечки», — інформує координатор проекту Світлана Олексюк. Фонд прийме будь–яку допомогу та готовий співпрацювати з компаніями, меценатами, волонтерами та жителями України.

 

МАЙТЕ НА УВАЗІ

Детальніше про фонд та банківські реквізити, а також усю контактну інформацію можна знайти на офіційному сайті www.yazatebe.org.ua, а також у соціальних мережах «Вконтакті» та на «Фейсбуці», просто ввівши у пошук слова «Майбутнє дітям!». Речі можна привозити й просто в дитячу лікарню за адресою: м. Київ, вул. Копиловська, 1/7.