Гудбай, Америко!

15.11.2013
Гудбай, Америко!

Тіна Тернер.

Поп–королева Тіна Тернер добровільно відмовилася від громадянства Сполучених Штатів Америки, бо більше не збирається туди повертатися. Легендарна співачка, якій 26 листопада виповниться 74 роки (а хто дасть?!), уже близько двадцяти років живе у Швейцарії. Де їй, судячи з усього, подобається значно більше, ніж на батьківщині. Настільки, що Тіна вирішила стати швейцаркою не лише за місцем проживання, а й за паспортом. Як повідомляє американська преса, у посольстві США в Берні зареєстровано її заяву про готовність перейти на швейцарський паспорт. У документах співачка вказала, що з Америкою її не зв’язує «більше нічого, крім родичів», і жити там вона більше не планує.

Насправді Тернер отримала громадянство Швейцарії ще весною, а заява, подана в посольство колись рідної держави, — просто формальність, що спрощує оформлення документів.

В альпійській країні рок–зірка по–справжньому щаслива. У липні вони з її давнім цивільним чоловіком, продюсером Ервіном Бахом, скромно розписалися в містечку Кюснахт на околиці Цюриха, де всі ці роки жили разом і де збираються зустріти старість (для вічно молодої Тіни цей час іще не настав, а Ервін молодший за дружину на 16 років). Окрім того, в подружжя є будинки у Ніцці та Лондоні, тож вони, по суті, вже давно «громадяни Європи».