Поза «Лотоса»

07.11.2013

Учора зранку в будівлі бізнес–центру «Лотос», що належить родині екс–глави МВС Юрія Луценка, відбувся несподіваний обшук. Про це з парламентської трибуни повідомив глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Сьогодні Партія регіонів знову розпочала політичні переслідування по відношенню до депутатів опозиції. Щойно «маски–шоу» податкової міліції прибули на суб’єкт підприємницької діяльності, який є у власності родини Луценків, — заявив нардеп. — Закрили повністю все підприємство. Всіх арештовують. Усі заблоковані. Таким чином, Партія регіонів і податкова адміністрація, якою керує ця партія, замість того щоб наповнювати бюджет (...) почала наступний етап політичних переслідувань».

Обшук у бізнес–центрі «Лотос», розташованому на вул. Туполєва, 19 у Києві, на своїй сторінці у «Фейсбуці» змалювала прес–секретар Луценка Лариса Сарган: «У приміщення зайшли співробітники податкової міліції (п’ять чоловіків у спортивних костюмах), у працівників компанії вилучені мобільні телефони. З приміщень вилучають сервери. Також до приміщення не допускають адвоката...»

Після того як на місце НП приїхала нардеп від «Батьківщини» Ірина Луценко, дружина опозиційного лідера руху «Третя республіка», та податківцям було надано всю документацію, працівникам бізнес–центру повернули мобільні телефони і вони повернулися до звичного режиму роботи.

Нагадаємо, що дружина екс–міністра після обрання її до парламенту заявляла, що вийшла із числа засновників свого телекомунікаційного бізнесу. А от триповерховий бізнес–центр пані Ірина переписала на сина.

Символічно, що податківці прийшли перевіряти бізнес–центр родини Луценків через два дні після того, як екс–в’язень Юрій, спілкуючись зі студентами Тернопільського національного економічного університету, запропонував, аби керівник Міністерства доходів Олександр Клименко пройшов перевірку на детекторі брехні — «чи виконує він вказівки з адміністрації Президента, чи сплатив усі податки та чи бере хабарі», а не лише підлеглих на ньому перевіряв.

 

ПОЯСНЕННЯ

Слідчі дії в бізнес–центрі «Лотос», одним із засновників якого є Олексій Луценко і де розташовується офіс народного депутата Ірини Луценко, були проведені працівниками органів доходів і зборів України з метою перевірки одного з кабінетів орендаря центру. Про це УНІАН повідомили в прес–службі Міндоходів і зборів.

Згідно із заявою відомства, одним з орендарів є товариство, стосовно якого проводиться досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків у розмірі близько 3 млн. грн. «Обшук проводився на підставі наявних у кримінальній справі даних про місцезнаходження у зазначеному приміщенні доказів, що мають значення», — повідомили в міністерстві. За результатами обшуку виявлено й вилучено обладнання, на якому встановлена інформація про тіньову діяльність підслідного підприємства.

«Підкреслюємо, що ніяких претензій щодо діяльності ТОВ «Бізнес–центр «Лотос», якому належить приміщення, слідчі підрозділи фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів України не мають. Також повідомляємо, що обшуки в приміщеннях, які займає народний депутат України Луценко Ірина Степанівна, не проводилися», — зазначено в повідомленні прес–служби.