ХРОНІКА

06.11.2013

Футбол

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко вчора оголосив список із 25 гравців, викликаних для підготовки до матчів «плей–оф» ЧС–2014 проти команди Франції, що відбудуться 15 листопада в Києві й 19–го — в Парижі.

Воротарі: П’ятов («Шахтар»), Коваль («Динамо»), Худжамов («Іллічівець»).

Захисники: Шевчук, Кучер, Ракицький (усі — «Шахтар»), Хачеріді («Динамо»), Мандзюк, Федецький (обидва — «Дніпро»).

Півзахисники: Гусєв, Ярмоленко, Безус, Сидорчук (усі — «Динамо»), Коноплянка, Ротань (обидва — «Дніпро»), Морозюк («Металург» Д), Степаненко, Едмар («Металіст»), Дедечко («Ворскла»), Тимощук («Зеніт», Росія), Хомченовський («Зоря»), Федорчук («Карпати»).

Нападники: Селезньов, Зозуля (обидва — «Дніпро»), Девич («Металіст»).

* * *

Гравці київського «Арсеналу» почали збирати гроші, аби викупити клуб у його колишнього власника Вадима Рабиновича, який несподівано виявився власником нинішнім, але при цьому заявив, що такого ФК більше не існує і жодного матчу «каноніри» вже не проведуть. При цьо­му президент «Шахтаря» Рінат Ахметов запропонував «скинутися» й допомогти «Арсеналу» дограти сезон до кінця.

* * *

Чемпіонат Іспанії. Останній матч 12–го туру. «Ельче» — «Вільярреал» — 0:1 (Уче, 90).

Чемпіонат Італії. Останній матч 11–го туру. «Болонья» — «К’єво» — 0:0.

Теніс

Друга ракетка України Олександр Недовєсов став громадянином Казахстану й надалі виступатиме під прапором цієї країни. Президент Федерації тенісу України Сергій Лагур повідомив, що, виявляється, Недовєсов почав процес зміни паспорта півроку тому, а ФТУ про це дізналася тільки тепер. «Якби я знав раніше, то почав би вести з Олександром переговори, а тепер уже нічого не зробиш», — сказав Лагур.

Нагадаємо, що у вересні уродженець Алушти відмовився виступати за збірну України в матчі Кубка Девіса проти Іспанії. Якби він зіграв під прапором України, то в найближчі три роки не зміг би виступати за збірну іншої держави.

* * *

Турнір ITF в Астані (призові — 25 тис. дол.). Перше коло. Артамонова (Росія) — Л. Кіченок (Україна, 2) — 3:6, 7:6, 6:2.

Бокс

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко скоро оголосить про свій наступний поєдинок. У ході конгресу WBC у Бангкоку політик і боксер Кличко розповів, що його травмована рука зараз почувається набагато краще, тож він має намір повернутися в ринг у 2014 році, аби захистити свій титул. Наразі офіційним претендентом на бій з українцем є канадець Бермейн Стіверн.