Його мужність сильніша за зневіру

24.10.2013
Його мужність сильніша за зневіру

Доброго дня. Звернутися до вас змушує страшне лихо, яке сталося в нашій родині. Наша дитина тяжко хвора. Діагноз — пухлина Вільямса (нефробластома 4 стадії, 2–й рецидив).Назарку три рочки, і за своє коротеньке життя він бачив біля себе переважно лише людей у білих халатах.

Назарчик — колишній сирота, рідна мама покинула його десятимісячним, дізнавшись про страшний діагноз — рак. Відтоді жодного разу не поцікавилася його долею. Хлопчик боровся зі своєю недугою разом із нянями і медсестрами у відділенні онкології Рівненської дитячої лікарні. У свої 10 місяців він не міг сидіти, не намагався ходити, адже пухлина нирки вдвоє збільшила розміри його животика. Все, що міг, це тихенько стогнати від болю... Проте у його великих карих очах світилася надія. Відразу після обстеження 10–місячному Назарку зробили операцію з видалення нирки і унікальну операцію на серці. Коли відправляли маленького пацієнта до Києва на лікування, чесно кажучи, майже ніхто не сподівався, що він повернеться... Але хлопчик витримав! Його мужність виявилася сильнішою за зневіру інших.

Пізніше Назарка хотіла всиновити родина. Але, коли у дитини стався перший рецидив недуги, її повернули в лікарню... У цій лікарні я працюю медсестрою. Коли на новий 2013 рік його нікому було забрати, взяла Назарчика до себе додому. Хлопчик прикипів серцем до мого чоловіка, назвав його татком... Тоді ми й прийняли рішення прийняти Назарка у свою сім’ю. Здавалося б, у дитини з’явилася надія на щасливе дитинство, з мамою і татком, аж тут наприкінці травня, як грім серед ясного неба: другий рецидив... Відтоді ми разом боремося за здоров’я і життя цього хлопчинки. Змушені оббивати пороги благодійних фондів та меценатів, намагаємося достукатися до сердець небайдужих людей.

Біда не ходить одна. За час лікування другого рецидиву сталися страшніші речі. У хребті знайшли ще одну пухлину. Під час операції її успішно видалили, на щастя, до метастазів не дійшло, однак малюк перестав ходити: підводять атрофовані м’язи. Доки триває складний процес реабілітації, а хлопчик знову вчиться ходити, ми підготували документи і звернулися із запитами про допомогу в лікуванні до багатьох закордонних клінік. І ось — нас готові прийняти у  Harley Street Clinic у Лондоні. Це єдиний шанс Назарка на одужання. Проте необхідні для лікування 2,4 млн. грн. — непосильна для нас сума. А часу на те, щоб її зібрати, маємо лише місяць. Тому змушені просити допомоги у кожного. Маленький Назарчик буде вдячний за будь–яку підтримку.

З надією на ваше велике серце і розуміння

Дмитрієва Тетяна Михайлівна,

село Бугри,

Рівненська область.

Мій мобільний телефон: +380 (68) 323 06 07

Ось посилання на групу підтримки нашого Назарчика в iнтернеті: vk.com.savenazar