ХРОНІКА

24.10.2013

Бокс

Микола Буценко (вагова категорія до 56 кг) вийшов до півфіналу чемпіонату світу з боксу серед аматорів, що триває в Алмати. Це автоматично означає здобуття принаймні бронзової медалі. Учора вінничанин у чвертьфінальному поєдинку переміг турка Сельджука Екера розділеним рішенням суддів. Суперником Буценка на півфінальній стадії стане росіянин Володимир Нікітін.

Футбол

Завтра київський «Арсенал» замість планової гри в Сімферополі з «Таврією» може припинити існування. Про це йдеться в заяві генерального директора клубу Віктора Головка, розміщеній на офіційному сайті «канонірів». «Якщо до п’ятниці, 25 жовтня 2013 року, не знайдеться той, хто допоможе зберегти столичний клуб в українському футболі, зберегти місце в прем’єр–лізі і боротися за нові перспективи, у цей день, на жаль, футбольний клуб «Арсенал «(Київ) припинить своє існування, — зазначає Головко. — У нас залишилася надія — кожен бажаючий може отримати клуб, фінансувати, вести до спортивних досягнень. Якщо ж цього не відбудеться, доведеться констатувати, що клуб виявився нікому не потрібним».

* * *

Перша ліга. Перенесений матч 9–го туру. «Динамо–2» — «Геліос» — 3:0 (Яремчук, 19, 77; Юссуф, 43).

Динамівці здобули першу перемогу в чемпіонаті, але все одно залишилися на останньому місці.

* * *

Учора в Будинку футболу відбулася конференція «Футбол без проявів ненависті та дискримінації» в рамках акції «Футбол проти расизму в Європі». Захід пройшов за ініціативи Федерації футболу України та Східно–Європейського інституту розвитку за участю партнерів із ФІФА, УЄФА, Прем’єр–ліги, ПФЛ та ФАРЄ. Перший віце–президент ФФУ Сергій Стороженко нагадав, що ФФУ ухвалила важливі рішення, які відкрили шлях для спільної роботи проти расизму та дискримінації у футболі. За словами Стороженка, українська федерація приймає позицію Мішеля Платіні: «Лише політика нульової терпимості дозволить нам позбавити футбол від цього зла» — і відкрита до співробітництва з ФАРЄ. Водночас Стороженко закликав ФАРЄ вилучити червоно–чорний прапор, який є символом національно–визвольного руху в Україні, зі списку забороненої символіки на вітчизняних стадіонах.

Хокей

КХЛ. Регулярний чемпіонат. «Салават Юлаєв» — «Атлант» — 3:1, «Нафтохімік» — СКА — 1:3, «Трактор» — «Северсталь» — 3:2 Б, «Металург» (Мг) — «Локомотив» — 1:2 Б, «Салават Юлаєв» — «Атлант» — 3:1, «Амур» — «Барис» — 3:4, «Адмірал» — «Авангард» — 4:1.

* * *

НХЛ. «Торонто» — «Анахайм» — 4:2, «Нью–Йорк айлендерз» — «Ванкувер» — 4:5 ОТ, «Монреаль» — «Едмонтон» — 3:4, «Флорида» — «Чикаго» — 2:3 Б.