НОВИНИ ПЛЮС

18.10.2013

Підготуйте для Азарова найбільшу лопату!

«Наш Гідрометцентр ви­явився правий: поточного тижня закінчується тепло, на всій території України встановлюється холодна осіння погода», — констатував Микола Азаров. В Україні на сьогодні, як повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово–комунального господарства, забезпечено опаленням 100% закладів соціальної сфери та 99,9% житлових будинків. «Що означають ті соті відсотка квартир, де ще немає тепла? Там теж живуть люди, які потерпають від холоду, і це неприпустимо. Відсутність тепла навіть в окремій квартирі сьогодні треба розглядати як надзвичайну ситуацію. І відповідно працювати».

Також глава уряду вимагає уже зараз розпочати перевірку готовності регіонів до холодів і снігопадів — «у нас достатньо уроків і висновків з минулих зим». Тому наступного тижня в Києві та регіонах відбудуться спільні навчання Держслужби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, МВС, Міненерго, Мінінфраструктури та комунальних служб щодо роботи в екстремальних зимових погодних умовах. «Я планую особисто взяти участь у навчаннях, — попередив Азаров, натякаючи, напевно, на те, щоб йому підготували найбільшу лопату для чищення снігу. — За їх результатами зробимо висновки».

Зелені приїхали

В Україну привезли першу партію стодоларових банкнот нового зразка, повідомляють «Вєсті». «Ці долари можна назвати раритетними, оскільки вони потрапили до нас раніше, ніж в інші країни СНД і Балтії. Навіть у Росії побачать нові бакси тільки в понеділок... Можу сказати, що в деяких відділеннях Києва їх уже почали продавати населенню, зрозуміло, за тим же курсом, що й банкноти старого зразка», — розповів заступник голови правління банку «Фінанси та кредит» Ігор Львов. Нагадаємо, що в США нові купюри надійшли в грошовий обіг 8 жовтня.